30/11/2010 | Yazar: KAOS GL

HIV ile yaşayanlara destek amacıyla kurulan Pozitif Yaşam Derneği, ‘TBMM’yi HIV ve AIDS hakkında bilgilendirmek, milletveki

Milletvekillerine HIV/AIDS Broşürü Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
HIV ile yaşayanlara destek amacıyla kurulan Pozitif Yaşam Derneği, ‘TBMM’yi HIV ve AIDS hakkında bilgilendirmek, milletvekillerini, bu konuyla yakından ilgilenmeye davet etmek” amacıyla bir broşür hazırladı.

İstanbul’daki merkezinde 2006’dan bu yana hizmet veren dernek, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’nda geçen hafta bir sunum yaptı ve milletvekillerine, “HIV ile yaşayan AIDS değildir. HIV ile yaşamak ölüm değildir” başlıklı broşürlerinden dağıttı.

Broşürlerde, HIV ile AIDS’in ne olduğu, nasıl bulaştığı, nasıl korunulması gerektiği, tedaviler, nereden destek alınacağına yönelik bilgiler yer alıyor. Broşürde, 2008’de AIDS nedeniyle 2 milyona yakın kişinin hayatını kaybettiği, bu nedenle HIV pozitif kişilerin devlet tarafından bakım, toplumsal sahiplenme ve tedavi konularında desteklenmelerinin, kayıpları büyük ölçüde engelleyeceği belirtildi.

“Neden, milletvekilleri HIV/AIDS konusunda önemli bir role sahiptir?” sorusunun yöneltildiği broşürde, “Milletvekilleri, her tür sosyal gruptan olabilen HIV ile yaşayan yurttaşların seslerini ve endişelerini yansıtabilirler. HIV farkındalığının milletvekilleri aracılığıyla güçlendirilmesi, HIV ile yaşayan kişilerin özellikle tedavi aşamalarında, hukuk sisteminde, çalışma ve eğitim hayatlarında karşılaştıkları damgalanma ve dışlanma durumlarını sona erdirmek açısından yaşamsal önemdedir” denildi. 

Dernek tarafından hazırlanan broşürde, milletvekillerinin HIV ile yaşayanların mahremiyetini korumak konusunda girişimde bulunabileceği vurgulandı.


Etiketler: insan hakları, sağlık
nefret