16/12/2014 | Yazar: Kaos GL

Avukat Oya Aydın, Milli Eğitim Şurası’nda alınan kararların eğitime ve çocuklara bir saldırı olduğunu söyledi ve kararları yargıya taşıdı

Milli Eğitim Şurası kararlarına suç duyurusu: ‘Çocuğum özgür büyüsün’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Avukat Oya Aydın, Milli Eğitim Şurası’nda alınan gerici uygulamaların eğitime ve çocuklara bir saldırı olduğunu söyledi, kararları yargıya taşıdı

19. Milli Eğitim Şurası’nda alınan ve eğitim alanında gericiliği tırmandıran “tavsiye” kararlarına yönelik tepkiler artmaya başladı. Avukat Oya Aydın, “Çocuğum özgür büyüsün” diyenlere bir çağrı yaptı ve planlanmadan çıkarak uygulanmaya başlanan gerici eğitim uygulamalarını yargıya taşıdı.

Aydın, suç duyurusu öncesinde Ankara Adliyesi’nde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya kadın örgütleri ve Halkevleri Eğitim Hakkı Meclisi de destek verdi.
 
Şura’da alınan kararların eğitime, dolayısıyla çocukların geleceğine yön vermeyi amaçladığı, bir inancı ve yaşam tarzını toplumun en savunmasız bireyleri olarak çocuklara dayatıldığı belirtilen açıklamada bu kararların aynı zamanda Türkiye’nin tarafı olduğu uluslararası sözleşmelere aykırı olduğunun da altı çizildi.
 
Açıklamanın ardından adliyeye girilerek suç duyurusunda bulunuldu.(Sendika.Org)

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam