26/01/2012 | Yazar: Kaos GL

Eğitim-Sen, Milli Güvenlik dersini eğitim müfredatına yerleştiren zihniyetin başka biçimlerde halen yürürlükte olduğunu belirtti. Milli Güvenlik Dersi bu öğretim yılı sonunda kaldırılıyor.

Milli Güvenlik Dersi Kaldırılıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Eğitim-Sen, Milli Güvenlik dersini eğitim müfredatına yerleştiren zihniyetin başka biçimlerde halen yürürlükte olduğunu belirtti.
 
Milli Güvenlik Dersi bu öğretim yılı sonunda kaldırılıyor.
Dersin kaldırılması çalışmalarının 3 aydır sürdüğünü açıklayan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, “Konuyu Genelkurmay’la da görüştük, bir ihtilaf yaşanmadı” dedi.
 
Dinçer, Milli Güvenlik dersinin kaldırılmasının eğitim sisteminde hamasetten gerçekliğe doğru bir değişim çabası olarak görülmesi gerektiğini söyledi.
 
Başbakan Erdoğan, Meclisteki grup toplantısında yaptığı konuşmada 2012-2013 eğitim-öğretim yılında başlamak üzere ortaöğretim kurumlarında Milli Güvenlik dersinin kaldırıldığını belirtmişti.
 
28 Aralık 1979 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Milli Güvenlik Bilgisi Öğretimi Yönetmeliği yürürlükten kaldırıldı ve dün (25 Ocak) Resmi Gazete’de yayımlandı.
 
Eğitim-Sen: Sadece Milli Güvenlik Dersi Değil Zorunlu Din Dersi De Kaldırılsın!
Eğitim-Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız, “Sadece Milli Güvenlik Dersi Değil Zorunlu Din Dersi De Kaldırılsın!” başlıklı bir açıklama yaptı.
 
Eğitim-Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız “Milli Güvenlik derslerinin kaldırılması yetmez, ‘Andımız’ ve zorunlu din dersi kaldırılmalı, anadilde eğitim hakkı da tanınmalı” dedi.
 
Siyasal iktidarın kamuoyundan yoğun bir baskı olmadığı halde bu dersi kaldırmasını olumlu karşıladıklarını kaydeden Ünsal şöyle konuştu:
“AKP kendi hassasiyetleri konusunda aceleci. Ancak ulusal ve uluslararası yargı kararlarına rağmen son derece uzlaşmacı bir talep olan zorunlu din dersi uygulamasına son vermiyor. Keza anadilde eğitim hakkı için de toplumda yoğun bir talep var. Ortam da uygun. On yıl önce tabu olan bu konular konuşuluyor. Neden olmasın.”
 
“Milli Güvenlik dersini eğitim müfredatına yerleştiren zihniyet başka biçimlerde halen yürürlükte”
Eğitim-Sen’in sadece Milli Güvenlik dersinin değil, zorunlu din dersinin de kaldırılmasını, bu konudaki yargı kararlarının yerine getirilmesini istediğinin belirtildiği açıklamanın devamı şöyle:
“Eğitimin pedagojik ilkelerine dair Genelkurmay Başkanı’nın görüş adı altında karar belirttiği bir ülkenin eğitim sisteminin, sadece Milli Güvenlik dersinin kaldırılmasıyla demokratikleşmeyeceği açıktır. Bizler biliyoruz ki söz konusu toplumsal taleplerin görmezden gelinmesinin ardında, AKP’nin kendi siyasal-ideolojik çizgisinde “tek tip” bireyler yaratarak toplumu yeniden biçimlendirme gibi önemli bir hedefi bulunmaktadır. Dolayısıyla Milli Güvenlik dersini eğitim müfredatına yerleştiren zihniyetin başka biçimlerde halen yürürlükte olduğu gerçeği karşımızda durmaya devam etmektedir.”
 
“Ders kitapları homofobiden arındırılsın!”
Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla ilgili açıklama yapan Kaos GL Derneği, LGBT öğrencilerin sorunlarını ve taleplerini açıklamış ve “LGBT öğrenci realitesi”nin tanınmasını istemişti.
 
Kaos GL Derneğinin derslerle ilgili taleplerinden biri şöyleydi: Kadınlığın ve eşcinselliğin aşağılandığı ve insanların yarıştırıldığı Milli Güvenlik ve Beden Eğitimi derslerine girmek istemeyen LGBT öğrencilere bu hak tanınsın!
 
İlgili haberler:
LGBT Öğrencilere Yönelik Heteroseksüel Sosyalizasyon Politikalarından Vazgeçilsin!
Ders kitaplarında insan yerine konmayanlar!
 

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam