06/03/2017 | Yazar: Kaos GL

Sofokles’in tragedyası ‘Antigone’ bu akşam Ankara Konur Sokak’ta mücadeleye davet ediyor.

Mimarların Antigone’si 8 Mart ile harekete geçiyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sofokles’in tragedyası “Antigone” bu akşam Ankara Konur Sokak’ta mücadeleye davet ediyor.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi  “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” için bir dizi etkinlik planladı. 8 Mart nedeniyle düzenlenen basın toplantısında, Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Ankara’da yürüyen mimarlık mücadelesinin kadınlar üzerinde yoğunlaştığını, odanın tüm komisyonların da kadın üyelerin ağırlıklı olduğunu belirtti.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Sofokles’in Antigonesi’nden yola çıkarak kadın çalışmaları yürüten bir grup kurdu. Yönetim kademesindeki kurullarda  %62 kadın temsiliyeti olan Mimarlar Odası düzenledikleri basın toplantısında “Antigone” çalışmaları ile yeni bir mücadeleyi örgütleyeceklerinin müjdesini verdi.

Kentlere hâkim olan erkek egemen lisanın kadın ve LGBTİ’lere sunduğu, pembe taksiler ya da korunaklı güvenli gettolar dışında bir yer inşa etmek için mücadele ettiklerini ifade eden Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Sofokles’in ünlü tragedyası olan Antigone’nin mücadelesini örnek alarak harekete geçiyor.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, mücadelesini bu akşam saat 19’da “Antigone Sokak Performansı” ile duyuracak. Konur Sokak’ta bulunan Mimarlar Odası Ankara Şubesi önünde başlayacak olan “Antigone Performansı” Eylül Kuzgunbay’ın yönetmenliğinde sahnelenecek. Eylül Kuzgunbay, Ali Haydar Coşar ve Başak Polat Karsavuran’ın performansını Alper Fidaner görünteleyecek.

Mimarlar Odası Ankara Şubesinin 8 Mart için hazırladığı etkinliklerin detayları için burayı ziyaret edebilirsiniz.


Etiketler: insan hakları, kent hakkı
İstihdam