22/11/2021 | Yazar: Kaos GL

Mimoza Çocuk Çalışmaları Ekibi’nin hazırladığı “Mino’nun Şarkısı ve 4 Kuralı” yayında.

Mino’nun Şarkısı’nı dinlemeye hazır mısınız? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Mino'nun Şarkısı çocukların bedensel söz hakları özelinde koruyucu - önleyici çalışmaların gelişmesine ve konunun kapsayıcı ve çözüm odaklı gündemleşmesine katkıda bulunmak için yola çıktı.

Ekim 2020’den bu yana “çocukların bedensel söz hakları” odağında içerik çalışmaları yapan Mimoza Çocuk Çalışmaları Ekibi, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü vesilesiyle hazırladığı  “Mino’nun Şarkısı ve 4 Kuralı”nı yayınladı.

5-8 yaş grubundaki çocuklara, bakımverenlere, eğitimciler ve psikolojik danışmanlara yönelik olarak hazırlanan “Mino’nun Şarkısı ve 4 Kuralı” hak temelli bir yaklaşımı benimseyen ve sınır ihlali, istismar ve şiddet biçimlerine karşı koruyucu - önleyici bir çalışma. Mimoza Çocuk Çalışmaları Ekibi’nin oluşumuna destek veren ve ev sahipliği yapan kurumlar olmakla beraber herhangi bir tüzel kişiliği olmayan, bağımsız uzmanlardan oluşuyor.

Mino’nun 4 Kuralı nedir?

Mino’nun 4 Kuralı, çocukların iyi ve güvenli bir yaşam sürmelerini desteklemek için hazırlanan bir içerik. Bu içerik 5-8 yaş grubundaki çocuklara güçlendirici mesajlar veriyor, yetişkinlere kolaylaştırıcı önerilerde bulunuyor.

Çocukların bedensel söz haklarını öğrenmelerini, bedensel ve kişisel sınırlarını tanımlayıp ifade edebilmelerini, ihtiyaç duyduklarında destek isteyebilmelerini kolaylaştırmak mümkün. Çocuklarla bu konuları nasıl konuşalım? Kendimizi ve çocukları bu konularla ilgili nasıl güçlendirelim? İşte 4 Kural tüm bunlardan bahsediyor.

Mimoza Çocuk Çalışmaları Ekibi’nin çocukların fark edip benimsemesini, yetişkinlerin ise desteklemesini ve çocuklara anlatmasını arzu ettiği 4 temel kural şöyle:

1) Bedenimin her yeri özel

2) Duygularım ve sözlerim önemli

3) İstemezsem hayır derim

4) Saklamam, anlatırım 

Mino’nun Şarkısı’na buradan göz atabilirsiniz ve işi şuradan takip edebilirsiniz.

Mimoza Çocuk Çalışmaları Ekibi kimdir?

Mimoza Çocuk Çalışmaları Ekibi’nde Efsun Sertoğlu, Emine Noyan, Emrah Kırımsoy, Gözde Durmuş, Hatice Kapusuz, Melda Akbaş ve Nilüfer Atalay yer alıyor.

Başta bedensel söz hakkı olmak üzere çocuğun insan haklarının sadece 20 Kasım’da değil sürekli gündemde kalabilmesi için ekibin paylaşacağı içerikleri yaygınlaştırarak Mino’nun sesinin çoğalmasına destek olabilirsiniz.

Mimoza Çocuk Çalışmaları Ekibi’ne ulaşmak için mino@minonunsarkisi.org adresine yazabilirsiniz.


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: kültür sanat, yaşam, aile
İstihdam