12/10/2018 | Yazar: Kaos GL

İki kadının kabullenmişlikle ayrılmaya başlayan yollarında yaşamın sürprizlerini ekrana taşıyan Mirasçılar bugün vizyona girdi.

“Mirasçılar” vizyonda! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İki kadının kabullenmişlikle ayrılmaya başlayan yollarında yaşamın sürprizlerini ekrana taşıyan Mirasçılar bugün vizyona girdi.

Chela ve Chiquita uzun yıllar birlikte olan bir çift. Yıllar geçtikçe artık yaşantılarında keskin rol dağılımları olmuş. Dışa dönük bir yapıya sahip olan Chiquita, hayatlarını yönetmekten ve “dış işlerden” sorumlu. Chela ise evden dışarı çıkmayı pek hevesli olmayan, tüm zamanını resim yaparak geçiren biri.

Film, maddi zorluk yaşayan çiftin, her birinin birçok anısı olan eşyalarını satmasıyla başlıyor. Fakat işler daha da kötüye gidip borçlar ödenemediğinde Chiquita hapishaneye girmek zorunda kalıyor. Evden uzun zamandır çıkmamış olan Chela yapayalnız kaldığında para kazanmak için şoförlük yapmaya başlıyor. Ve hayatın sürprizleri; şoförlük yaptığı esnada tanıştığı Angy, onun kendisini sorgulamasına ve yeniden değerlendirmesine neden oluyor.

Bir kadının, değişen ilişki dinamiklerinde kendini sorgulama hikayesini anlatan dram filminin başrollerinde Ana Brun'a Margarita Irun ve Ana Ivanova eşlik ediyor.

Senaryosunu ve yönetmenliğini ilk uzun metraj filmine imza atan Marcelo Martinessi'nin üstlendiği Mirasçılar, bu yıl Berlin Film Festivali'nde iki ödülün sahibi oldu. Film hem başrolü Ana Brun için Gümüş Ayı ödülünü hem de Alfred Bauer Gümüş Ayı ödülüne layık görüldü.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam