10/04/2008 | Yazar: Kaos GL

Mısır'da 4'ü AİDS hastalığına yol açan HIV virüsü taşıyıcısı 5 eşcinsel 'fuhuş' suçlamasından 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Mısır'da 4'ü AİDS hastalığına yol açan HIV virüsü taşıyıcısı 5 eşcinsel 'fuhuş' suçlamasından 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Adli kaynaklar, geçen ay ortasında Kahire'deki bir fast food lokantasında, yöneticisiyle girdikleri münakaşanın ardından tutuklanan 5 erkeğin, yapılan testler sonucu 4’ünün HIV taşıyıcısı olduğunun belirlendiğini açıkladı.


Mısır'da eşcinsellik resmen bir suç olarak kabul edilmese de, erkek fuhşu olarak kabul edilen bir yasayla eşcinseller hakkında dava açılabiliyor. İnsan Hakları İzleme Örgütü de şubat ayında, iki HIV taşıyıcısı Mısırlının, yargıç karşısına çıkarılmadan önce hastanede yataklarına zincirlendiklerini ve işkence gördüklerini belirtmişlerdi.

41 ülkeden 117 insan hakları kuruluşu da Mısır Sağlık Bakanlığı ve Hekimler Odasına kısa süre önce birer mektup göndererek, AİDS virüsü taşıyanların tutuklanmalarını ve zorla test yapılmasını kınamıştı.

Kahire'de Mayıs 2001'de bir diskoteğe düzenlenen baskında tutuklanan 52 Mısırlı eşcinselin 23'ünün fuhuş ve İslam'a hakaretten 1 ila 5 yıl hapis cezalarına çarptırılmaları uluslararası tepkilere yol açmıştı.

Etiketler: insan hakları
İstihdam