31/01/2013 | Yazar: Evren E. Çakmak

Mısır’da Kara Blok, ‘terörist örgüt’ ilan edildi. Savcı Abdullah, siyah elbise giyip maske takanların tutuklanması yönünde emir verdi.

Mısır’da Siyah Giymek Artık Çok Tehlikeli! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

25 Ocak Devrimin 2. yıldönümünde başlayan ve OHAL uygulanmasına rağmen bastırılamayan isyan, Mısır’ın dört yanına yayılıyor. Hükümet, şiddete karşı örgütlenen gençleri “terörist” ilan ederek, tutuklanmaları yönünde karar aldı.

Mısır’da rejim değişikliğin 2. yıldönümünde başlayan ve Port Said davasında 21 kişinin idam cezasına çarptırıldığı kararla şiddetlenen çatışmalar, olağanüstü hal uygulamasına rağmen dindirilemiyor. Port Said kentinde onlarca eylemci polis tarafından katledildi.

Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, Port Said, Süveyş ve İsmailiye kentlerinde sıkı yönetim ilan etmesine rağmen, başta bu üç şehir ve Kahire olmak üzere eylemler giderek yayılıyor. OHAL uygulamaları nedeniyle Kahire’de de ordu birliklerinin güvenlik önlemlerini artırdıkları gözlendi.

 

Olayların yatıştığı Kahire’de çatışmaların izlerini kentin birçok noktasında görmek mümkün. Keskin nişancıların muhalifleri öldürmesinin ardından eylemciler de silahlanarak sokağa çıkarken, güvenlik güçleriyle çatışan gençler, “Kara Blok” (Black Block) adı altında örgütlenmeye başladı.

Ilımlı İslamcı hükümetin emrindeki güçlerle çatışmak için sosyal medya üzerinden çağrılar yaptığı belirtilen Kara Blok, Baş Savcı Talat Abdullah tarafından “terörist örgüt” ilan edildi. Savcı Abdullah, siyah elbise giyip maske takanların tutuklanması yönünde emir verdi.

 

Geçtiğimiz hafta eylemlerde tutuklanan 4 kişi ise Kara Blok isimli Anarşist yapının “lideri” olmakla suçlanıyor. Konuyla ilgili bir açıklama yayınlayan Anarşistler; “Bizler biliyoruz ki faşist Müslüman Kardeşler, bu saldırıyı yoldaşlarımızdan öç almak ve kendisi ile işbirlikçilerine karşı olduğunu bildiren tüm birey ve örgütleri sindirmek için yapmıştır. Yoldaşlarımıza yapılan bu saldırıya rağmen devletin tiranlığına asla teslim olmayacağız. Bu yüzden dünyadaki tüm Anarşistlerden ve devrimci örgütlerden dayanışma bekliyoruz” çağrısında bulundu. 

 

 

 

 


Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam