18/01/2022 | Yazar: Umut Güven

Kaos GL Dergisi “Moda” sayısı katkılarınızı 10 Şubat 2022 tarihine kadar editor@kaosgl.org adresine bekliyor.

“Moda” sayısı katkılarınızı bekliyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Dergisi “Moda” sayısı katkılarınızı 10 Şubat 2022 tarihine kadar editor@kaosgl.org adresine bekliyor.

Derginin çağrı metni şöyle:

Bazı kaynaklar moda için "Neyi nasıl kullanıp, tüketmemiz gerektiğini bizlere açıklayan görünmez kurallardır" der; bazıları ise “moda size yakışandır”... 

Latince "modus" kelimesinden türemiş ve sınırlanamayan anlamında ifade edilen moda kavramı, sözlük anlamlarına baktığımızda “Geçici olarak yeniliğe ve toplumsal beğeniye uygun olan.” gibi tanımlamalarla karşımıza çıkmakta. Bir süre boyunca etkin olan bu toplumsal beğeniler ve tüketim anlayışının, normlardan ve kimliklerden nasıl etkilendiğinin izlerini ise 1900’lü yılların başlarına kadar sürmemiz mümkün. En genel tanımıyla değişimi ifade eden modanın LGBTİ+ kimlikler ve hareketle kesiştiği noktaları Kaos GL’nin gelecek sayısında tartışmaya açmak istiyoruz. 

“Moda nedir ve queer moda kavramı bizler için ne ifade ediyor? Modanın queer tarihi ve feminizmin modayla ilişkisi dünden bugüne bizlere ne anlatıyor? İkili cinsiyet sistemi ve cinsiyet ifadeleri modanın neresinde, nasıl konumlanıyor? Siyasal kültürün moda endüstrisine etkileri yaşamlarımıza nasıl sirayet ediyor? Çeşitlenen kimliklerimiz ve bedenlerimizle bizler modayla nasıl ilişkileniyoruz?” Tüm bu sorular ve çok daha fazlasına Kaos GL Dergisi’nin Mart-Nisan 2022 sayısında cevaplar arıyor olacağız.

Moda sayısı için katkılarınızı 10 Şubat Perşembe tarihine kadar editor@kaosgl.org adresine bekliyoruz.

“Güncel Sayfalar” yazılarınızı bekliyor!

Kaos GL Dergisi’ne dosya konusu dışında da katkı sunmak istiyorsanız; LGBTİ+ gündemine dair ve kültür, sanat alanında yazılarınızı, söyleşilerinizi editor@kaosgl.org mail adresi üstünden bizlere iletebilirsiniz.


Etiketler: medya, yaşam
nefret