15/03/2018 | Yazar: Kaos GL

Moonlight’ın yönetmeni Barry Jenkins, büyük karmaşa yaşanan Oscar gecesinde yapmadığı konuşmayı yaptı.

Moonlight’ın yönetmeni: Biz o çocuğuz, Chiron’uz Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Moonlight’ın yönetmeni Barry Jenkins, büyük karmaşa yaşanan Oscar gecesinde yapmadığı konuşmayı yaptı.

2017 yılında Oscar gecesi büyük bir karmaşaya şahit olmuştu. Ödül sahibi olarak önce La La Land ekibi sahneye davet edilmiş ardından yetkililerin devreye girmesiyle En İyi Film Ödülü'nü kazananın Moonlight olduğu açıklanmıştı.

Chiron isimli Afro-Amerikan bir gencin cinselliği ve kimliğiyle ilişkisini hayatının üç farklı dönemine odaklanarak perdeye taşıyan Moonlight, geçtiğimiz günlerde SXSW Film Festivali’nde gündeme geldi. Yönetmen Jenkins, 2017’de yapmadığı Oscar konuşmasını festivalde yaptı.

“Biz o çocuğuz”

Sahneye çıkan yönetmen, sahneyi “bir şey okumak” için kullanmak istediğini söyledikten sonra Moonlight’ın çekim aşamasında oyun yazarı Tarell Alvin McCraney’in büyük önemi olduğunu belirtti.

“Tarell ve ben Chiron'uz. Biz o çocuğuz. Ve Moonlight’ı izlediğinizde, nasıl ve nerede büyüdüğümüzü bilemezsiniz. Oscar kazanan bir sanat eseri çizen bir çocuk olduğunu varsaymazsınız. En İyi Film Ödülü’nü kazanacak kadar büyüyeceğinizi düşünmezsiniz.”

“İtiraf etmeliyim ki en çok sınırı kendime koydum. O rüyayı kendim reddettim; sen değil, başkası değil ben reddettim. Bu film, içimizde gören herkese bir sembol olsun ve kendisini sevmesine yol açan bir yansıma olsun.”

“Çünkü tüm bunları hayal etmek ile sahip olmanıza asla izin verilmeyecek bir hayali gerçekleştirmeniz arasında fark olabilir.”


Etiketler: kültür sanat
İstihdam