09/03/2017 | Yazar: Kaos GL

‘Feminist Dayanışma ile 25 Yıl’ sergisi 10 Mart’ta Kadıköy Belediyesi Karikatür Evi’nde açılıyor.

Mor Çatı Vakfı yıldönümünü, kadın çizerlerin sergisi ile kutluyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

“Feminist Dayanışma ile 25 Yıl” sergisi 10 Mart’ta Kadıköy Belediyesi Karikatür Evi’nde açılıyor.

Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı’nın düzenlediği “Feminist Dayanışma ile 25 Yıl” sergisi 10 Mart günü açılıyor. Sergide Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı’nın 25. kuruluş yılı vesilesiyle hazırlanan “Feminist Dayanışma ile 25 Yıl” kitabında yer alan çizimlerin orijinalleri yer alacak.

Sergide kitaba çizimleriyle destek veren sanatçılar; Ayşen Baloğlu, Eda Oral Nuhoğlu, Gülay Batur, İpek Özsüslü, İrem Öker, Özlem Çelik, Rana Mermertaş, Semra Can ve Sibel Bozkurt’un eserlerini görebilirsiniz.

“Feminist Dayanışma ile 25 Yıl” sergisini 26 Mart tarihine dek Karikatür Evi’nde ziyaret etmek mümkün. 12 Mart Pazar günü saat 15’de sergide çizimleri bulunan, Ayşen Baloğlu, Gülay Batur, Eda Oral Nuhoğlu ve Özlem Çelik'in konuşmacı olduğu "Türkiye'de Kadın Çizer Olmak" adlı söyleşi gerçekleşecek.

1987 yılında gerçekleşen Dayağa Karşı Kampanya’nın örgütlenmesinde yer alan bir grup feminist tarafından 1990 yılında, aile içi şiddete maruz kalan kadınlarla birebir dayanışma gösterebilmek ve sığınak açmak amacıyla kurulan Mor Çatı, dayanışmayı güçlendirmek için sizleri “Feminist Dayanışma ile 25 Yıl” sergisine davet ediyor.

10-26 Mart: “Feminist Dayanışma ile 25 Yıl” Sergisi

12 Mart Pazar, saat: 15:00

"Türkiye'de Kadın Çizer Olmak"

Yer: Kadıköy Belediyesi Karikatür Evi Sergi Salonu

Hasanpaşa Mh. Kurbağalıdere Cd. No:69 Kadıköy 


Etiketler: kültür sanat
İstihdam