26/03/2020 | Yazar: Kaos GL

Mor Dayanışma, #EvdeKal günlerinde LGBTİ+ temalı dört film önerdi.

Mor Dayanışma’nın film önerileri Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Mor Dayanışma “Evde kaldığımız günlerde bugünlerde LGBTİ+ temalı film önerileri” diyerek dört film önerdi:

Blue is The Warmest Colour

Mavi En Sıcak Renktir, yönetmenliğini Abdellatif Kechiche'in üstlendiği, romantik dram türündeki 2013 yapımı Fransız filmi. Başrollerini Léa Seydoux ile Adèle Exarchopoulos'un paylaştığı film, Julie Maroh'un 2010 yılında yayınlanan “Le Bleu Est Une Couleur Chaude” isimli çizgi romanından uyarlanmıştır. 

Pride

Matthew Warchus’nun 2015 yapımı filminde; Londra’daki bir grup gey ve lezbiyen, ortak bir kaderi paylaştıklarını düşündükleri grevdeki madencilere bir yardım kampanyasıyla destek olmaya karar verirler. Her iki grup da baskıcı muhafazakâr hükümet, polis ve boyalı basın tarafından benzer şekilde fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kalmaktadır. Kendilerine “Lezbiyen ve Geyler Madencilerle Dayanışıyor” adını seçen aktivist grup, topladığı yardım paralarını birinci elden Galler’deki küçük bir maden kasabasına ulaştırmak üzere yola koyulur. Bu buluşma her iki tarafın da önyargılarını aşması ve dayanışmanın önemini kavraması açısından öğretici bir deneyime dönüşür.

Girl

Yönetmen Lukas Dhont; Cannes Film Festivali'nde En İyi İlk Film dahil dört dalda ödül kazanan 2018 yapımı filmi, 2009’da Belçika’da bir gazetede okuduğu haberden yola çıkarak çekmiştir. Filmde profesyonel bir balerin olmak için çabalayan 15 yaşındaki Lara’nın hikâyesi anlatılıyor. Lara, çocukluğundan beri bir balerin olmayı hayal etmiştir. Sadece cis kadınların kabul edildiği bir bale okuluna girmeyi başardığında hayallerine çok yaklaştığını düşünür. Bir yandan ergenlik döneminde olan Lara’nın bedeniyle kurduğu ilişki bu süreci yakından etkilemektedir.

Bound

Lana Wachowski ve Lilly Wachowski kardeşlerin yönettiği 1996 yapımı film, beş yıllık bir cezaevi serüveninin ardından dışarıdaki dünyaya geri dönen Corky’nin ailevi nedenlerle suça çoktan bulaşmış olan Violet ile yaşadığı tutkulu aşk üzerinden canlanır. Kendilerine yeni bir hayat kurmak için, Ceaser’ın kasada sakladığı, mafyaya ait olan 2 milyon doları çalmayı planlarlar.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam