17/08/2018 | Yazar: Kaos GL

Toplumsal cinsiyet, kadın ve erkeklik ve queer çalışmalarıyla ilgili makalelerin yer aldığı Mor Psikoloji Dergisi’ni okudunuz mu?

Mor Psikoloji Dergisi ile tanışın Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Toplumsal cinsiyet, kadın ve erkeklik ve queer çalışmalarıyla ilgili makalelerin yer aldığı Mor Psikoloji Dergisi’ni okudunuz mu?

Toplumsal cinsiyet, kadın ve erkeklik ve queer çalışmalarıyla ilgili makalelerin yer aldığı Mor Psikoloji Dergisi’nin ilk sayısını okudunuz mu? Van’da bir grup psikoloğun bir araya gelerek çıkardığı yayın internet üzerinden erişime açık.

İlk sayıda neler var?

Mor Psikoloji’nin ilk sayısında yer alan makalelerin başlıkları şöyle: “Psikolojide Erkeklik Çalışmalarının Kısa Tarihi”, “Kavramlar İçinde Kavramsallaşmamak Mümkün mü? ‘Queer Teori’”, “Siyasal Katılım ve Oy Verme Davranışı: ‘Ben Bilmem, Beyim Bilir!’”, “Toplumsal Cinsiyet Rollerinin Üretiminde Ailenin Etkisi”, “Feminizmin Tarihsel Panoraması ve Feministlere İlişkin Yaygın Stereotipler”, “Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine Bir Bakış”, “Kadınlar için Daha Güvenli Bir Hayat Dilimizden Başlar”.

Bu sayıda ayrıca, Douglas Labier’in “Cinsiyetçi Birini Ayırt Edebilir Misiniz?”,  Bella DePaulo’nun “Cinsiyetle İlgili Bilmiyor Olabileceğiniz ve Bilmeniz Gereken 60 Terim” başlıklı çevirileri yer alıyor.

Prof. Dr. Ayşen Ufuk Sezgin ile Toplumsal Cinsiyet Üzerine bir röportajın da yer aldığı dergide bir de öyküye rastlayacaksınız.

Mor Psikoloji Dergisi’nin ilk sayısına buradan ulaşabilirsiniz.


Etiketler: medya
İstihdam