06/01/2011 | Yazar: Kaos GL

MorEl Eskişehir facebook grubunun kapatılmasını  "Başta Eskişehir’den olmak üzere tüm Türkiye’den ve dünyadan LGBTT bireylerin iletişi

MorEl Eskişehir'den Facebook Açıklaması Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
MorEl Eskişehir facebook grubunun kapatılmasını  "Başta Eskişehir’den olmak üzere tüm Türkiye’den ve dünyadan LGBTT bireylerin iletişim ve ifade özgürlüğüne yapılmış bir müdahale olarak değerlendirdi.
 
MorEl Eskişehir grubunun facebook sayfası hiçbir bilgi ve uyarı verilmeksizin 28.12.2010 tarihinde 10 yöneticisinin hesabıyla birlikte kapatılmıştı.
 
MorEl Eskişehir'den yapılan açıklama şöyle:
 
"Eskişehir başta olmak üzere Türkiye genelinde lezbiyen, gey, biseksüel, travesti ve transeksüel(LGBTT) bireylerin insan hakları mücadelesini yürüten bir sivil toplum kuruluşuna ait grubun kapatılma gerekçesini geçtiğimiz gün facebook yönetimi şu şekilde açıkladı:
 
“Uyuşturucu kullanımı, çıplaklık ve müstehcen içeriğe sahip olan, şiddet ve vahşet içeren, bir kişiyi veya grubu taciz eden ve terörist faaliyetleri destekleyen gruplara izin verilmemektedir.”

MorEl Eskişehir, yukarıda konu edilen hiçbir kategoride yer alamaz. Ayrımcılığa uğrayan, okulda, yurtta, işte yani hayatın her alanında şiddetle karşı karşıya kalan ve bununla mücadele eden LGBTT bireylerin kurmuş olduğu bir sivil toplum örgütünün şiddet ve vahşet içeren gruplarla aynı kategoride düşünülmesi de asla kabul edilemez!
 
Bunu sadece grubumuza yapılmış bir engelleme olarak görmek mümkün değildir! Uluslararası bir sosyal paylaşım sitesinde MorEl Eskişehir grubunun kapatılması başta Eskişehir’den olmak üzere tüm Türkiye’den ve dünyadan LGBTT bireylerin iletişim ve ifade özgürlüğüne yapılmış bir müdahaledir! 
 
Grubumuzun ve MorEl gönüllüsü arkadaşlarımızın adreslerinin kapatılmasından ötürü facebook yönetimini kınıyoruz! En kısa zamanda grubumuzun yeniden açılmasını ve üyelikleri iptal edilen MorEl gönüllüsü arkadaşlarımızın hesaplarının tekrar verilmesini talep ediyoruz!
Mücadelemiz her türlü engellemeye karşı her zaman devam edecektir! 
 
MorEl Eskişehir LGBTT Oluşumu
 
Destekleyenler:
Siyah Pembe Üçgen İzmir LGBT Derneği
Hevjîn Diyarbakır LGBTT Oluşumu
Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği
Kaos GL Derneği
Lambdaistanbul LGBTT Dayanışma Derneği
Sosyalist Feminist Kolektif"


Etiketler: insan hakları
İstihdam