27/10/2017 | Yazar: Kaos GL

Ulusal Yarışma’da SİYAD Ödülü Ayşe Toprak’ın yönettiği Mr. Gay Syria filmine gitti.

Mr. Gay Syria’ya Ulusal Yarışma’da ödül Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

54. Antalya Film Festivali’nde kaldırılınca alternatif olarak İstanbul'da düzenlenen Ulusal Yarışma'da SİYAD Ödülü Ayşe Toprak’ın yönettiği Mr. Gay Syria filmine gitti.

54. Antalya Film Festivali’nde ulusal yarışma kategorisinin kaldırılmasının ardından yarışma İstanbul’a taşındı. İstanbul’da düzenlenen alternatif Ulusal Yarışma’da Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) Ödülü Ayşe Toprak’ın yönettiği Mr. Gay Syria filmine verildi.

Umutsuzluğundan cesaret bulanlara: Mr. Gay Syria

Ayşe Toprak’ın ilk uzun metrajlı belgeseli Mr. Gay Syria, gazeteci-aktivist Mahmut ile kimliğini tüm dünyaya özgürce haykırmak isteyen Hüseyin’in kesişen yollarına odaklanıyor.

Filmin yönetmeni Ayşe Toprak, KaosGL.org için Ömer Akpınar’ın sorularını yanıtlamıştı. Toprak şöyle demişti:

"Türkiye’de yaşadığımız her konuda, LGBT dâhil, bence o umudu tutmak, umuda sarılmak, umut için savaşmak çok, çok önemli bir şey."

Röportajı okumak için tıklayınız.

Yarışmanın kazananları

Yarışmada en iyi film ödülü Onur Saylak’ın yönettiği Daha’ya gitti. En iyi yönetmen ödülü ise Put Şeylere filmiyle Onur Ünlü’ye verildi. Ahmet Büke ve Emre Yeksan’ın senaryosunu yazdığı Körfez filmi en iyi senaryo ödülünü kazandı. En iyi kadın oyuncu ödülünü Kar filmindeki performansı ile Hazal Ergüçlü kazanırken; en iyi erkek oyuncu ödülüne Daha’daki performansları ile Ahmet Mümtaz Taylan ve Hayat Van Eck layık görüldü. Yıldırım Önal Onur Ödülü Ayşen Gruda’nın oldu. Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) Ödülü ise Ayşe Toprak’ın yönettiği Mr. Gay Syria filmine verildi.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam