21/11/2023 | Yazar: Kaos GL

HEDEP Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, grup toplantısında 25 Kasım dolayısıyla Mirabel kardeşleri “Kelebeklerin ömrü kısadır ama rengarenktir” diyerek andı.

“Mücadeleleriyle kelebek etkisi yarattılar” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi Parlamento Kadın Grubu toplantısı bugün Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş sunuşuyla 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü için hazırlanan sinevizyon gösterimiyle başladı.

Gösterimin ardından Eş Genel Başkan Tülay Hatimoğulları konuşma yaptı. Hatimoğulları konuşmasında Patria, Minerva ve Maria Teresa’yı anarak “Mücadeleleriyle kelebek etkisi yarattılar. Kelebeklerin ömrü kısadır ama rengarenktir” dedi:

“Bugün 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla grubumuzu siz değerli kadınlarla birlikte yapıyoruz. 1960’da Mirabel kardeşler özgürlük, eşitlik mücadelesi verdikleri için katledildiler. Bizler, onların miraslarını bıraktıkları yerden devralarak daha da ileri taşıyacağız. Mücadeleleriyle kelebek etkisi yarattılar. Kelebeklerin ömrü kısadır ama rengarenktir.”

Konuşmanın tamamını buradan dinleyebilirsiniz.


Etiketler: insan hakları, kadın, siyaset
İstihdam