03/05/2023 | Yazar: Kaos GL

Boysan’ın Evi ve Lambdaistanbul, uzun yıllar komşuları tarafından transfobik şiddete maruz bırakılan ve mağdur olduğu dosyada suçlu haline getirilmeye çalışılan Ajda Ender’e ses olmaya çağırıyor.

Mücadelesi yıldırma politikasıyla susturulmak istenen #AjdaEndereSesOl Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Boysan’ın Evi ve Lambdaistanbul LGBTİ+ Dayanışma Derneği, uzun yıllar komşuları tarafından transfobik şiddete ve ayrımcılığa maruz bırakılan, ölümle tehdit edilen Ajda Ender’in kendi evine girmek için verdiği barınma ve güvenlik hakkı mücadelesini konuşmaya çağırıyor.

Defalarca savcılığa şikayet dilekçesi veren ve bunların bir kısmı da davaya dönüşen Ajda, verdiği mücadelede şimdi de mağdur olduğu dosyada suçlu haline getiriliyor ve mücadelesi yıldırma politikasıyla susturulmak isteniyor.

6 Mayıs Cumartesi günü 16:00’da hibrit olarak gerçekleşecek etkinliğin ilk bölümünde Lambdaistanbul gönüllülerinden Niyaz, transların barınma hakkına ve İstanbul’da yaşayan transların barınma sorunlarına ilişkin genel bir çerçeve sunacak. Ardından Ajda, 18 yıl önce başlayan bu ayrımcılıktan ve bu süreçte verdiği ısrarlı mücadeleden bahsederek güncel durumu aktaracak. Etkinliğin ikinci bölümü bu anlatılar üzerinden, etkinlik katılımcılarının soruları ve katkılarıyla ilerleyecek.

Yüz yüze buluşma Boysan’ın Evi’nde gerçekleşecek. Çevrimiçi katılmak istiyorsanız bağlantı linki için, yüz yüze katılmak istiyorsanız da adres bilgisi için lambda@lambdaistanbul.org adresine katılım tercihinizi (yüz yüze/çevrimiçi) belirten e-posta göndermek gerekiyor.

Ajda’nın davası ise 11 Mayıs Perşembe günü 11:15’te İstanbul Çağlayan 26. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Dayanışmak için #AjdaEndereSesOl hashtagini kullanarak paylaşım yapabilirsiniz. 


Etiketler: insan hakları
İstihdam