28/09/2021 | Yazar: Aslı Alpar

İskoç Parlamentosu Üyesi Clare Haughey, İskoçya’da eğitim müfredatının cinsel yönelim ve cinsiyet kimliklerini kapsamasının hayati olduğunu söylüyor.

“Müfredatımız okullarımızda eğitim alan gençler kadar çeşitli” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Fotoğraf: Clare Haughey

Çocuk ve Gençlik eski Bakanı, İskoç Parlamentosu Üyesi Clare Haughey, İskoçya’da eğitim müfredatının cinsel yönelim ve cinsiyet kimliklerini kapsamasının hayati olduğunu söylüyor.

Eğitim müfredatındaki güncellemenin daha kapsayıcı bir toplum yaratmaya yardımcı olacağını söyleyen siyasetçi Clare Haughey şunları söylüyor: “İskoçya'nın, LGBT kapsayıcı eğitimini müfredatın tamamına uygulayan dünyadaki ilk ülke olduğunu söylemekten gurur duyuyorum. Bu adımla, gençlerin tam potansiyellerine ulaşmalarına ve kapsayıcı bir toplumda gelişmelerine yardımcı olabiliriz. Okullar için çığır açan bu müfredatımızın okullarımızda eğiti alan gençler kadar çeşitli olmasını sağlamak bizi bir adım daha ileriye götürüyor. İskoç Hükümeti, çocukları ve gençleri için tamamen kapsayıcı bir eğitim sağlamaya kararlıdır.”

Kapsayıcı müfredatını ebeveynler, öğretmenler, gençler ve LGBT örgütleri geliştirdi

Daily Record’un haberine göre yeni müfredatın tamamını; ebeveynler, öğretmenler, gençler ve LGBT örgütleri bir arada geliştirdi. Müfredat, İskoçya'da zorbalık ve ayrımcılığı engellemek için 2017 yılında kurulan “LGBTİ Kapsayıcı Eğitim Çalışma Grubu”nun ürünü.

“LGBTİ+ Öğrencileri Aile ve Okul Kıskacına Karşı Nasıl Korumalı?” kılavuzu okudunuz mu?

Kaos GL Derneği, LGBTİ+ öğrenciler ve aileleriyle çalışan eğitimciler için kılavuz yayınladı. Cinsellik Eğitmeni ve Danışmanı Efsun Sertoğlu’nun hazırladığı “LGBTİ+ Öğrencileri Aile ve Okul Kıskacına Karşı Nasıl Korumalı?” kılavuzunda LGBTİ+ öğrencilerin haklarını aile ve okul kıskacına karşı korumak için eğitimcilere öneriler yer alıyor.

Kılavuzda LGBTİ+ çocukların haklarına, ihtiyaçlarına ve onları desteklemek için eğitimciler olarak sorumluluklara odaklanılıyor. LGBTİ+ öğrencilerin yaşadıklarının yanı sıra, eğitimcilerin atabileceği adımlar, iyi uygulamalar ve temel kavramlar yer alıyor. Kılavuzda ayrıca çok sayıda ek kaynak da öneriliyor.

Kılavuza buradan erişebilirsiniz.

 


Etiketler: insan hakları, eğitim, dünyadan
İstihdam