17/10/2017 | Yazar: Kaos GL
Müftülük Yasası olarak bilinen Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısına karşı kadınlar bu akşam Kadıköy Khalkedon Meydanı’nda nöbete çağırıyor.

Müftülük Yasası olarak bilinen Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısına karşı kadınlar bu akşam Kadıköy Khalkedon Meydanı’nda nöbete çağırıyor.
Meclis Genel Kurulu'nda Ekim ayının ilk haftası görüşülmesi planlanan il ve ilçe müftülüklerine nikâh yetkisi veren yasa tasarısı görüşmelerinin Meclis’te yapılacağı nedeniyle feminist ve LGBTİ örgütleri eylemde.
Kadınların onayı olmayan tasarının Meclis’te görüşülecek olmasını protesto eden kadınlar “bu yasalar böyle geçmez” diyor.
“Bu yasalar geçmez” diyen 12 kadın gözaltına alındı
Tasarı, 2 Ekim Pazartesi günü feministler ve LGBTİ’lerin Meclis önünde başlattıkları eylem neticesinde alt komisyona sevk edildi ve 5 Ekim Perşembe günü İç İşleri Komisyonundan geçirilerek Meclis Genel Kurulu’nun onayına sunuldu.
Bu gelişme nedeniyle bugün, Meclis önünde tasarıyı protesto etmek için toplanan kadınlara polis saldırdı ve Ankara Kadın Platformu’dan 12 kadını gözaltına aldı.
Kadınlar, tasarının Meclis’te ele alınıp hızlıca geçirilmesi ihtimaline karşı bu akşam saat 18.00’de Kadıköy Khalkedon Meydanı’nda nöbet tutacak. Feministler ve LGBTİ örgütleri tasarının geçmesine izin vermeyeceklerini bildiriyor ve #MüftlükYasasınaİtirazımVar hashtagi ile sosyal medya eylemine davet ediyor.
Etiketler: kadın