30/09/2015 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL’nin Uluslararası Cinsiyet, Çeşitlilik ve Sosyal İçerme Konferansı’na İngiltere Muhafazakâr Parti LGBT Grubu Başkanı Colm Howard-Lloyd da katılacak.

Muhafazakar Parti LGBT Başkanı, Sosyal İçerme Konferansı’nda Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL’nin Uluslararası Cinsiyet, Çeşitlilik ve Sosyal İçerme Konferansı’na İngiltere Muhafazakâr Parti LGBT Grubu Başkanı Colm Howard-Lloyd da katılacak.

İngiltere Muhafazakâr Parti LGBT Grubu Başkanı Colm Howard-Lloyd, Kaos GL’nin 5-6 Kasım’da düzenlediği Uluslararası Cinsiyet, Çeşitlilik ve Sosyal İçerme Konferansı’nda konuşacak.

Lloyd, konferansın ilk günü “Cinsiyet Temelli Dışlanma ve Şiddetle Mücadelede Siyasetin Rolü” başlıklı oturumda konuşacak. Moderasyonunu Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden Doç. Dr. Ayşen Candaş’ın üstlendiği oturumda Lloyd’a; Avrupa Konseyi Eşitlik ve Ayrımcılıkla Mücadele Komisyonu Başkanı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Ayşe Gülsün Bilgehan, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Beyza Üstün’ün yanı sıra BM Kadın Avrupa ve Orta Asya Bölge Direktörü Ingibjorg Solrun Gisladottir ve Avrupa Parlamentosu LGBT Hakları İntergrubu Eşbaşkanı Daniele Viotti eşlik edecek.

Colm Howard-Lloyd kimdir?

Colm, İngiltere’deki Muhafazakar Parti’nin LGBT grubu olan LGBTory’nin başkanı ve daha fazla LGBT kişinin politikaya girmesine destek olan adaylar fonunun kurucusu. Aynı zamanda Londra merkezli HIV Hayır Kurumu’nun başkanlığını da yapan Colm, London Pride (Londra Onuru) Toplum Danışma Kurulu üyesi.

Colm, bir milyonun üzerinde insanın katılımının sağlandığı Londra Onur Etkinliğinde yönetim kurulu başkan yardımcılığı görevini yürüttü. Geçmişte Avrupa Uluslararası Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans ve İnterseks Birliği’nin (ILGA-Europe) Saldırgan Çevrelerde Onur Etkinlikleri Organize Etmek için Önyargıya Karşı Onur Araç Takımı’nın sorumluluğunu da üstlenen Colm halen gelişen onur etkinlikleriyle çalışmaya devam ediyor. Colm, Londra ve Kaliforniya’da merkezleri bulunan bir teknoloji firmasının CEO’luğunu yapıyor.

Konferans hakkında

Kaos GL, Türkiye ve dünyadan üst düzey bürokratları, siyasetçileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerini LGBTİ hakları odağında cinsiyet eşitliği ve kapsayıcılık politikalarını tartışmak üzere Ankara’da bir araya getirecek.

Uluslararası Cinsiyet, Çeşitlilik ve Sosyal İçerme Konferansı, 5-6 Kasım’da Rixos Otel’de üst düzey Birleşmiş Milletler (BM), Avrupa Konseyi (AK) ve Avrupa Birliği (AB) yetkililerinin yanı sıra; Türkiye’den ve diğer ülkelerden milletvekili ve belediye başkanlarına ev sahipliği yapacak.

Konferansın Türkçe ve İngilizce internet sitesine, katılımcıların tamamına ve programa şuradan ulaşabilirsiniz.

İlgili haber:

Kaos GL’den Uluslararası Sosyal İçerme Konferansı

Avrupa LGBT İntergrubu Eşbaşkanı Ankara’ya geliyor

Gey belediye başkanı Kaos GL konferansında konuşacak   

İsveç LGBT Federasyonu Başkanı Ankara’ya geliyor


Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam