18/05/2011 | Yazar: Kaos GL

Sol-sosyalist, muhalif internet haber sitelerine yönelik saldırılar artarak sürüyor. ANF’ye yönelik gerçekleşen rutin saldırılardan sonra

Sol-sosyalist, muhalif internet haber sitelerine yönelik saldırılar artarak sürüyor.
 
ANF'ye yönelik gerçekleşen rutin saldırılardan sonra dünden beri BirGün, Bianet ve sendika.org kaynağı belirsiz sanal ataklara maruz kaldı.

En az 200 farklı IP üzerinden yürütülen ve ‘zombi atak’ adı verilen saldırılardan sonra neredeyse kullanılamaz hale gelen BirGün Gazetesi’nin resmi internet sitesi Birgun.net'e, teknik servisin yoğun çabaları sonucunda yeniden erişim sağlandı.

Dünse Bağımsız İletişim Ağı, Bianet.org’a saldırı düzenlendi. Saniyede 14 milyon veri paket gönderen DDoS(okuyucularının erişmesini imkansız hale getiren sahte bir yoğunluk yaratan saldırı) saldırısına maruz kalan Bianet.org’a uzun bir süre boyunca erişilemedi.
 
Birgün Gazetesinin Sitesi Saldırıya Uğradı
Birgün gazetesi İnternet sitesi birgun.net, dün siber saldırıya uğraması nedeniyle okurlarıyla çok sınırlı bir şekilde buluşabildi. Siber saldırının en az 200 farklı IP üzerinden yürütüldüğü ifade edildi.
Birgün gazetesinin İnternet sayfası birgun.net, 16 Mayıs’ta siber saldırıya uğradı. Site yetkilileri yaptıkları açıklamada, siber saldırılar sonrası sitenin neredeyse ulaşılamaz hale geldiğini bildirdiler.
Daha önce de birçok kez saldırganların hedefi haline gelen birgun.net, dün de en az 200 farklı IP üzerinden yürütülen ve "zombi atak" adı verilen saldırılarla karşılaştı.
Birgun.net teknik servisi saldırıları önlemek ve kaynağını tespit etmek için çalışmalarına devam ettiğini bildirdi; yaşanan aksaklık nedeniyle okuyucularından özür diledi:
"On binlerin özgür bir internet için sokaklara döküldüğü bir günün hemen ardından karşılaştığımız bu durum nedeniyle okurlarımızdan özür diler, böylesi saldırıların bizi yolumuzdan bir adım bile geri döndüremeyeceğini tüm kamuoyuna saygıyla bildiririz."
 
bianet.org'a Siber Saldırı sonrası yapılan açıklama:
Yayınımız dün (17 Mayıs) 15:30 ile 23:20 arasında sunucumuza yönelik dDoS saldırısı sonucu kesintiye uğradı. Dayanışmasını eksik etmeyen okurlarımıza ve meslektaşlarımıza teşekkür ediyoruz.
bianet.org sitesi, dün saat 15.30'da yoğun bir siber saldırıya uğradı. Kesintisiz bir biçimde süren saldırıya karşı yürütülen çabalar sonucu yayın 23.20'de yeniden başladı.
Siteye saldırı, bir "hack" girişimi değil, dDoS (distributed denial-of-service) olarak da adlandırılan, sitenin sunucusuna çok sayıda bilgisayardan bağlanılması sonucu sunucunun erişemez hale getirilmesi. Elimizdeki bilgiler, saldırının organize olduğunu ve saldırıda trojan'larla kontrol edilebilen binlerce makinenin kullanıldığını gösteriyor.
Saldırı şu anda halen sürmekle birlikte, alınan önlemlerle yayın sürdürülebiliyor. BİA (Bağımsız İletişim Ağı) olarak saldırıyla ilgili suç duyurusunda bulunacağız.
Bundan sonra benzer saldırılarla karşılaşmamız halinde alternatif adreslerden yayınımızı sürdüreceğimizi duyurmak istiyoruz. Böyle bir durumda yayın yapacağımız adresi twitter başta olmak üzere çeşitli mecralarda paylaşacağız.
Dayanışmasını eksik etmeyen okurlarımıza ve meslektaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

 


Etiketler: medya
İstihdam