24/05/2023 | Yazar: Kaos GL

Mülkiyeliler Birliği yeni podcast serisinin son konuğu Kaos GL’den Aslı Alpar oldu.

Mülkiyeliler Podcast yayımda: 17 Mayıs’tan Onur Haftası’na Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunlarının kurduğu Mülkiyeliler Birliği yeni podcast serisinin son konuğu Kaos GL’den Aslı Alpar oldu.

Alpar’la kaydedilen “17 Mayıs’tan Onur Haftası’na” başlıklı podcast serisinin ilk bölümü Mülkiyeliler Birliği Podcast kanalında yayında!

Kıvılcım Kardelen Yok’un sorularını yanıtlayan Alpar, Yok’un 17 Mayıs’ın önemine dar sorusuna “1990 yılında Dünya Sağlık Örgütü eşcinselliğin hastalık olmadığını söyledi, ondan önce 1993 yılında Amerika Psikiyatri Derneği ondan iki sene sonra da Amerikan Psikoloji Derneği eşcinselliğin tıbbi bir durum olmadığını söyledi ama Türkiye’de siyaset arenasında halen hastalık söylemi üretilmeye devam ediyor. 2010’da dönemin Kadın ve Aileden Sorumlu Bakanı Aliye Kavaf ‘eşcinsellik hastalıktır’ dedi. Bu kişi halen siyaset yapıyor. Daha yakın örneği Meclis Anayasa Komisyonu’nda AKP’nin bilirkişi olarak getirdiği ürolog Zeki Bayraktar da eşcinsellik hastalıktır, dedi. Bu gündemde 17 Mayıs’ı kutlamak çok daha anlamlı dedi.

Podcastin tamamını buradan dinleyebilirsiniz.

 


Etiketler: medya, kültür sanat
İstihdam