23/07/2019 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL’den Av. Hayriye Kara, Medyascope.tv’de derneğin mülteci hakları alanındaki çalışmalarını aktardı.

“Mülteci hakları için mültecilerle birlikte mücadele ediyoruz” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL’den Av. Hayriye Kara, Medyascope.tv’de derneğin mülteci hakları alanındaki çalışmalarını aktardı: Mülteci hakları alanında mültecilerle beraber mücadele etmeye ve politika üretmeye çalışıyoruz.

Medyascope.tv’de bu sene yayına başlayan “Gökkuşağı Bülteni” programında haftalık olarak LGBTİ+ haklarını ilgilendiren gelişmeler ele alınıyor.

Defne Sarıöz’ün hazırlayıp sunduğu programda bugüne kadar İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’nden ODTÜ’de LGBTİ+’lara baskıyaLGBTİ+ ailelerinin örgütlenmesine kadar birçok konu tartışıldı.

Programın son konuğu Kaos GL Mülteci Hakları Program Koordinatörü Av. Hayriye Kara idi. Kara, Kaos GL Derneği’nin 2007 yılından beri mülteci LGBTİ+’larla çalıştığını hatırlatarak, İranlı mülteci LGBTİ+’ların Denizli’nin de aralarında olduğu kentlere yerleştirildiğini söyledi. “Kanuna göre mülteci LGBTİ+’lar geçici olarak yerleştirildikleri kenti izinsiz terk edemiyor. O ilin dışına çıkmak izne bağlanıyor. Bu durum çok ciddi sıkıntılar yaratıyor. Denizli ve Kayseri gibi Türkiyeli LGBTİ+’ların görünür olmadığı şehirlerde mülteci LGBTİ+’lar görünür olmak zorunda kalıyor ve bu da bir mücadele alanı” dedi.

Av. Kara, Kaos GL olarak Türkiye’de LGBTİ+ hakları için mücadele ettiklerini belirterek, “Mülteci hakları alanında mültecilerle beraber mücadele etmeye ve politika üretmeye çalışıyoruz. Bunun için de farklı araçlar üretiyoruz” şeklinde konuştu.

Programı izlemek için tıklayın.

 


Etiketler: insan hakları, mülteci
nefret