29/01/2014 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Derneği’nin de bileşeni olduğu Mülteci Hakları Koordinasyonu, Türkiye’ye sığınan Suriyeli mültecilerle ilgili politika ve uygulamalara ilişkin bugün bir basın açıklaması yayınladı.

Mülteci Hakları Koordinasyonu: Kapılar ‘Açık’ Kalsın Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kaos GL Derneği’nin de bileşeni olduğu Mülteci Hakları Koordinasyonu, Türkiye’ye sığınan Suriyeli mültecilerle ilgili politika ve uygulamalara ilişkin bugün bir basın açıklaması yayınladı.
 
Güncel gelişmeleri kaygı ile izlediğini ifade eden Mülteci Hakları Koordinasyonu, Türkiye’nin güvenlik gerekçeleri ile Suriye sınırındaki kapıları kapatmasının geri dönülemez sonuçlar doğurabileceğine dikkat çekiyor.
 
“Açık Kapı Politikası Uygulanmalı”
Yasal yollardan Türkiye’ye geçemeyen Suriyelilerin, yasadışı yollardan ve kaçakçılar aracılığı ile sınırı geçmelerinin gündeme geldiğini belirten Mülteci Hakları Koordinasyonu, mevcut uygulamanın yaşam hakkı başta olmak üzere pek çok temel insan hakkının ihlal edilmesine yol açacağı yönünde uyarıyor.  
 
“Kendi ülkelerindeki çatışma ortamından kaçarak, Türkiye’ye geçmek isteyen Suriyelilerin bu talebinin engellenmesi hukuk devleti standartları ile bağdaşmamaktadır. Mültecilerin sınırdan geri çevrilmemesi Türkiye’nin uluslararası hukuki yükümlülüklerinin ve geri göndermeme ilkesinin bir gereğidir.”
 
Mülteci Hakları Koordinasyonu, açık kapı politikasının gerçekten açık kapı şeklinde uygulanması gerektiğinin altını çiziyor. 

Etiketler: insan hakları, mülteci
İstihdam