24/02/2021 | Yazar: Kaos GL

HEVİ LGBTİ+, Arapça ve Farsça olarak çevrimiçi ortamda “Pandemi Dönemi Mülteci LGBTİ+’lar ve Sağlık Hakkı” etkinlikleri düzenledi.

Mülteci LGBTİ+’ların sağlık hakkı etkinlikleri yapıldı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

HEVİ LGBTİ+ Derneği “Pandemi Dönemi Mülteci LGBTİ+’lar ve Sağlık Hakkı” etkinliklerini Arapça ve Farsça gerçekleştirdi.

Arapça konuşan mülteci LGBTİ+’lar özelinde 20 Şubat’ta, Farsça konuşan mülteci LGBTİ+’lar özelinde 21 Şubat’ta çevrimiçi gerçekleştirilen etkinlikte sağlık hakkı üzerine atölyeler yapıldı.

multeci-lgbti-larin-saglik-hakki-etkinlikleri-yapildi-1

İki farklı dilde ( Arapça-Farsça ) iki farklı oturumla yapılan etkinliğin birinci oturumunda “Mülteci LGBTİ+’ların Sağlık Hakkı” ikincisinde ise Mülteci “LGBTİ+ Hasta Hakları ve Ayrımcılık” üzerine alanında uzman Dr. Deniz Mardin ( Halk Sağlığı Doktoru, Göç ve Sağlık Danışmanı ), Nurullah Canşı (Tercüman ve Sağlık Elçisi) ve Ayşin (Fatemeh) Dehghan (Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Dr. ve Sağlık Elçisi) mülteci LGBTİ+’lara sağlık hakkı ve sağlığa erişim konusunda bilgi verdi.

Etkinlikler, Türkiye’de değişen mülteci sağlık hakları mevzuatı ve mülteci LGBTİ+’ların sağlık alanında yaşadığı hak ihlalleri yanı sıra mülteci LGBTİ+’lar özelinde trans uyum süreci konusunda deneyim aktarımlarıyla devam etti.

Etkinlikte sağlık alanında yaşanan hak ihlallerine karşın neler yapılabilir sorusunu HEVİ LGBTİ+ Dernek avukatı Aylin Kırıkçı mevcut hukuki mevzuat ve şikayet mekanizmalarını anlatarak yanıtladı.


Etiketler: insan hakları, mülteci, sağlık
İstihdam