10/10/2023 | Yazar: Kaos GL

HEVİ LGBTİ+ Derneği, 7 – 8 Ekim’de mülteci LGBTİ+ aktivistlerle buluşarak hukuki haklar, cinsel sağlık ve sosyal haklar alanlarında güncel bilgileri paylaştı.

Mülteci LGBTİ+’ların talep ve eleştirileri Eskişehir’de konuşuldu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

HEVİ LGBTİ+ Derneği, 7 – 8 Ekim’de Eskişehir’de “Mülteci LGBTİ+’ları Güçlendirme Projesi”nin atölye çalışmalarını gerçekleştirdi.  

Proje kapsamına mülteci LGBTİ+ aktivistlerle hukuki haklar, cinsel sağlık ve sosyal haklar alanlarında güncel bilgiler paylaşıldı ve tartışıldı.

Mülteci LGBTİ+’ların Eskişehir özelinde ve Türkiye’de yaşadıkları sorunların tartışıldığı etkinlikte Türkiye LGBTİ+ hareketinden beklentiler ve eleştiriler konuşuldu.

Etkinlikte ayrıca mülteci LGBTİ+’ların yaşadıkları ayrımcılıkların daha fazla arttığı ve başta barınma hakkı olmak üzere sağlık hakkına erişimde ve çalışma hayatında ciddi engeller ve ayrımcılıkların arttığı konuşuldu. Türkiye’deki LGBTİ+ hareketin yaklaşım ve tutumları değerlendirildi.

Bu etkinlikte dile getirilen talepler, eleştiriler ve tartışmalar ilerleyen zamanlarda Hevi LGBTİ+ Derneği tarafından raporlaştırılacak.


Etiketler: insan hakları, yaşam, mülteci, barınma, sağlık, cinsellik
İstihdam