17/06/2011 | Yazar: Kaos GL

Dünya Mülteciler Günü için 18 Haziran’da Ankara’da, Konur Sokak’ta “Umut Çadırı” kurulacak.

Dünya Mülteciler Günü için 18 Haziran’da Ankara’da, Konur Sokak’ta “Umut Çadırı” kurulacak. Kaos GL ile Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi’nin Cumartesi günü birlikte gerçekleştireceği etkinlikte kurulacak çadır 12.00-18.00 arası açık olacak.

Çadırda “sınırsız bir dünya” için bir araya gelinecek. 20 Haziran Dünya Mülteciler Günü için düzenlenen etkinlikte, sokak müziği, juggling gösterileri ve performatif sokak eylemlilikleri olacak.

2001 yılından beri mültecilerin durumuyla ilgili kamuoyunu bilgilendirmek için kutlanana 20 Haziran Dünya Mülteciler Günü etkinliklerinin gündeminde bu yıl, Türkiye'deki mültecilerin sorunları, Suriyeli mülteciler, Festus Okey davası, AB'nin sınır güvenlik politikaları, Frontex ve LGBT mülteciler var.

Dünya Mülteciler Günü kapsamında 18 Haziran'da Ankara'da yapılacak etkinliklerin yanı sıra, 20 Haziran'da İstanbul'da da etkinlikler düzenleniyor.
 
18 Haziran'da Ankara’da, Kaos GL ile Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi’nin birlikte düzenleyeceği etkinlikler kapsamında, Yenişehir Postanesi'nden İçişleri Bakanlığı'na LGBT mültecilerin yaşadıkları sorunlarla ilgili bir mektup gönderilecek.
 
İçişleri Bakanlığı’na gönderilecek mektup, 12 Mayıs 2011 tarihinde Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma kapsamında yapılan “Mülteci Çalıştayı”nda hazırlanan, “Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu Tasarısı Taslağı”nın LGBT sığınmacı ve mülteciler açısından değerlendirildiği metinden oluşuyor.

Mektup, Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu taslak metninin "ayrımcılık yasağı" maddesindeki belirtilen ayrımcılık kategorilerinde cinsel yönelim ve cinsel kimlik ibarelerinin yer almamasını eleştiriyor ve bu ayrımcılık alanlarının kanun metninde yer almasının gerekliliği belirtiliyor.
 
Göçmen Dayanışma Ağı, Pozitif Yaşam Derneği, Uluslararası Af Örgütü, Şeffaflık Derneği ve Kaos GL'nin düzenlediği etkinliğin programı şöyle:
 
Ankara, Yüksel Caddesi, Konur Sokak, Kızılay, 18.06.2011.
12.00 Gün boyunca sokak gösterilerinin yapılacağı ve Dünya Mültecilerinin durumu ile ilgili bilgilendirme materyallerinin dağıtılacağı standın Yüksel Caddesine kurulması (stand 18:00'e kadar açık kalacak )
16.00 - Sivil toplum kuruluşlarıyla ortak basın açıklaması
16:30 - İçişleri Bakanlığı'na mektup göndermek üzere Yenişehir Postanesi'ne gidilmesi
 
İstanbul, İskele Meydanı Kadıköy, 20.06.2011.
07.00 - Uluslararası Af Örgütü tarafından; bir fotoğraf sergisi, kısa film ve haber görüntülerinden oluşan video gösterimi ve konuyla ilgili farklı kurumların bilgilendirici materyallerinin bulunacağı, aynı zamanda çocuk ziyaretçilere yönelik boyama atölyesinin yer alacağı çadırın kurulması (Çadır 22:00'a kadar açık kalacak).
19:00 - Çadırın önünde Dünya Mülteciler Günü ile ilgili bir sokak tiyatrosu eşliğinde farklı sivil organizasyonların katıldığı ortak basın açıklamasının yapılması.
 

Etiketler: insan hakları, mülteci
İstihdam