18/06/2013 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Derneği, 20 Haziran Dünya Mülteciler Günü kapsamında mülteci hakları eğitimi ve film gösterimi düzenliyor.

Mülteciler Günü’nde Kaos GL’den Eğitim ve Film Gösterimi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kaos GL Derneği, 20 Haziran Dünya Mülteciler Günü kapsamında mülteci hakları eğitimi ve film gösterimi düzenliyor. Perşembe günü saat 14:00 – 17:00 arasında Kaos Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek eğitimin ardından saat 20:00’de Roxanne’de “Circumstance” adlı film gösterimi yapılacak.
 
Mülteci Hakları Eğitimi, Kaos Kültür Merkezi’nde Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi’nden Cahide Sarı ve Volkan Görendağ ile Kaos GL Derneği’nden Hayriye Kara tarafından verilecek. Sarı temel insan hakları kavramlarını, Görendağ mülteci ve sığınmacıların hukukî hakları ve sorunları ile Türkiye’ye sığınan Suriyelilerin statüsünü, Kara ise Türkiye’deki LGBT mülteci ve sığınmacıların karşılaştıkları sorunları anlatıp tartışmaya açacak. Eğitim, sadece Kaos GL Derneği üye ve gönüllülerine açıkolacak.
 
Dünya Mülteciler Günü vesilesiyle Roxanne’de yönetmenliğini Maryam Keshavarz’ın yaptığı “Circumstance” adlı film gösterimi yapılacak. !f İstanbul 2012’de de gösterilen film, 2011 yılında Sundance’te İzleyici Ödülü’nü kazandı. Film, İran’ın underground dünyasını iki genç kızın aşkı ve özgürlük mücadelesi üzerinden konu ediniyor.
 
Adresler:
Kaos Kültür Merkezi: GMK Bulvarı 29/12 Demirtepe – Ankara

Roxanne: Konur Sokak 10/20 Teras Kat Kızılay – Ankara 


Etiketler: insan hakları, mülteci
İstihdam