10/09/2013 | Yazar: Kaos GL

Türkiye’deki queer ve trans mültecilerin asgarî sağlık hizmetlerinden yararlanması için bir yardım kampanyası başlatıldı.

Türkiye’deki queer ve trans mültecilerin asgarî sağlık hizmetlerinden yararlanması için bir yardım kampanyası başlatıldı. Kaos GL Dergisi’nin son sayısında direnişte queer ve trans mültecilerin yerini anlatan akademisyen Sima Shakhsari’nin başlattığı kampanyayla 8 gün içinde 6 bin 350 dolar daha toplanması hedefleniyor.
 
Mültecilerin Türkiye’de bulundukları süre içerisinde asgarî sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesi için 100 dolar karşılığında bir “kimlik” alması gerekiyor. Shakhsari, maddî imkânları bulunan mültecilerle sınıf ve cinsiyet ayrıcalıklarından yararlanamayan mültecilerin çok farklı koşullarda yaşadığına dikkat çekiyor.
 
Türkiye’deki 470’i İran’dan olmak üzere en az 573 queer ve trans mülteci için başlatılan kampanya, Denizli ve Kayseri uydu kentlerindeki mülteci aktivist ağı tarafından yürütülüyor. 
 
Kampanyaya destek olmak ve Türkçe-İngilizce ayrıntılı bilgi almak için: http://fundly.com/health-care-for-queer-and-trans-refugee-folks-in-turkey#more-info 

Etiketler: insan hakları, mülteci
İstihdam