17/05/2010 | Yazar: Kaos GL

Hudutsuz Dünya İnisiyatifi, Türkiye’deki İranlı mülteciler i&

Mültecilerle Dayanışma Partisi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Hudutsuz Dünya İnisiyatifi, Türkiye’deki İranlı mülteciler için dayanışma etkinliği düzenliyor. Acil yardıma ihtiyacı olan mülteciler için kar amacı gütmeyen parti 20 Mayıs’ta Ankara’da. Film gösterimleri ise DTCF, Cebeci Kampüsü ile ODTÜ’de olacak.
 
Mültecilerle Dayanışma Partisi
Yer: Araftafaray Bar (Eski Araf Bar) Konur sk. 11/6 (Leman Cafe'nin karşısındaki bina)
Tarih: 20 Mayıs 2010 Perşembe
Saat: 20:00
Giriş 5 tl

İnisiyatifin parti ile ilgili çağrısı şöyle: “Enzo Ikah Solo akustik müzik yapacak. Araftafaray Bar'da Bira 3 tl. Bu etkinlik acil yardıma ihtiyacı olan Türkiyedeki İranlı mülteciler için düzenlenmiştir. Kar amacı gütmemektedir. Giriş ücretinden kazanılan para doğrudan mültecilere yönlendirilecektir. Bu nedenle gelemesenizde bilet almanızı, arkadaşlarınıza aldırmanızı rica ediyoruz. Bu maili mümkünse üye olduğunuz mail gruplarına yönlendiriniz.”

Düzenlenecek Film Gösterimleri
Filmin adı: Ein Augenblick Freiheit (Bir Anlık Özgürlük) (2008)
Yönetmen: Arash T. Riahi

DTCF: 17 Mayıs Pazartesi Saat: 14:00 Muzaffer Göker Salonu (DTCF Sinema Topluluğu)
Ankara Üni. Cebeci Kampüsü: 17 Mayıs Pazartesi Saat:18:30 İLEF Mahmut Tali Öngören Sinema Salonu (İLEF Sinema Topluluğu)
ODTÜ: 18 Mayıs Salı Saat 20:00 Fizik P1 Amfisi (Ulus Baker Sineması) (ODTÜ Sinema Topluluğu)

Özet: Bir  Anlık  Özgürlük,  İran’dan  ve  Irak’tan  kaçarak Ankara’ya  ulaşan  mültecilerin  hikayesini  anlatıyor.
Mülteciler, Ankara’da hiç de güvenli olmayan bir otelde iltica  müracaatlarına  olumlu  bir  cevabı  beklemek zorundalar.  Bu  lmde  hem  umut  hem  de  belirsizlik özgürlüğe giden  yolda  zorunlu bir olayı  ifade  ediyor. Avusturyalı-İranlı  genç  yönetmen  Arash  T.  Riahi,  hem kaçışı hem de  ilticanın zorunlu molalarını  trajikomik bir üslupla  görselleştiriyor.  Bu  film,  Ankara’nın  ortasında görmediğimiz, duymadığımız  ve bilmediğimiz  insanları (mültecileri) bizlere görünür kılıyor.


 


Etiketler: insan hakları, mülteci
İstihdam