17/05/2020 | Yazar: Kaos GL

“Homofobi, bifobi, transfobi ve interfobi kurbanları Almanya’da olduğu gibi Türkiye’de de var. Onur Yürüyüşlerine izin verilmemesi ve polis tarafından şiddet kullanılarak dağıtılması beni endişelendirmekte.”

“Mümkün olan her yerde desteğimiz devam edecek” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Almanya Büyükelçiliği; Almanya Dışişleri Bakanlığı’nın Avrupa’dan Sorumlu Devlet Bakanı Michael Roth’un 17 Mayıs Uluslararası Homofobi, Bifobi, Transfobi ve İnterfobi Karşıtı Gün için Türkiye’deki LGBTİ+’ların durumuna ilişkin videolu bir açıklamasını yayınladı.

Roth, son yıllarda Türkiye’de işleyen nefret politikalarını gördüğünü ve endişelendiğini belirtti:

“17 Mayıs 1990’da Dünya Sağlık Örgütü nihayet eşcinselliği hastalıklar kataloğundan çıkarmayı kararlaştırdı. Son yıllarda kaydedilen birçok ilerlemeye rağmen dünyanın bazı yerlerinde LGBTİ’lerin durumu halen çok zor hatta tehlikeli olmaya devam etmektedir. Bu durum maalesef Türkiye için de geçerlidir. Ankara’da LGBTİ etkinliklerine 2017 yılında konulan genel yasak geçen yıl kaldırıldı ancak son yıllarda İstanbul, Ankara ve diğer şehirlerde Onur Yürüyüşlerine izin verilmemesi ve polis tarafından şiddet kullanılarak dağıtılması beni endişelendirmektedir. Üniversitelerin kampüslerinde Onur Yürüyüşleri düzenledikleri için yargılanan öğrenci ve öğretim görevlileriyle dayanışma içindeyim. Haklarında birkaç yıllık hapis cezası isteniliyor. Böyle bir şey olamaz! Barışçıl bir Onur Yürüyüşü bu tür bir suçlama için gerekçe olamaz. Hızlı ve adil bir yargı sürecinin olacağını umuyoruz.”

“Elbette kamuoyuna yansımayan trajik olayları da unutmamamız gerekiyor. Aileleri ve arkadaşları tarafından reddedilen, günlük yaşamlarında çevrelerinde kendilerini gizlemek zorunda kalan ve kendi olamayan insanlar, varlıkları yok sayılan dışlanan ve hatta şiddete uğrayanlar... Homofobi, bifobi, transfobi ve interfobi kurbanları Almanya’da olduğu gibi Türkiye’de de var. Bugüne kadar anlamamış olanlara bütün açıklığıyla tekrar söylüyorum: “Aşk aşktır.” Dönmeyiz.”

“Yanınızdayım!”

“Bu nedenle Türkiye’de her şeye rağmen faal ve özgüveni yüksek bir LGBTİ topluluğunun bulunması daha da sevindirici ve onların gücünün bir göstergesidir. Burada inanlar birbirlerine destek oluyorlar ve haklarını birlikte savunuyorlar. Bu insanlara mümkün olan her yerde desteğimizin devam edeceğinin teminatını vermek istiyoruz. Türkiye’deki gelişmeleri çok yakından takip ediyoruz. Tüm LGBTİ gruplarına, şahıslarına ve destekçilerine harika, renkli, eğlenceli bir 17 Mayıs geçirmelerini dileriz. Yanınızdayım!”


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: insan hakları
İstihdam