28/02/2011 | Yazar: Kaos GL

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nin ‘Mimarlığa Dokunanlar’ başlığı altında düzenlediği etkinliğe 4 Mart Cuma günü, şair ve yazar Murathan Mun

Mungan ile Mimari Duyarlılık Üzerine Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nin ‘Mimarlığa Dokunanlar’ başlığı altında düzenlediği etkinliğe 4 Mart Cuma günü, şair ve yazar Murathan Mungan’ı konuk oluyor. 

‘Yazıdaki Mimari / Yazının Mimarisi’ temasıyla okurlarıyla buluşacak olan Murathan Mungan, söyleşisinde yeni deneme kitabı Stüdyo Kayıtları ekseninde kendi yapıtlarındaki mimari duyarlılık ve dikkatlerden, ‘dramaturjik yapı’ özelliklerinden söz edecek.
Murathan Mungan nisan ayında yayımlanacak olan, konusu hayali bir gezegende geçen, kentler ve hayatlar kurduğu Şairin Romanı’ndan da örnekler sunacak.

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nin Karaköy binasında gerçekleşecek bu söyleşi için ayrıca özel olarak hazırlanan minyatür kitapçık da günün anısına izleyicilere dağıtılacak.
 
“Hakları Çalınan Kadınlar ve Çocuklar”
İstanbul Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin “Hakları Çalınan Kadınlar ve Çocuklar” başlığı altında düzenlediği etkinlikler kapsamında Murathan Mungan 9 Mart Çarşamba günü saat 13.00’te bir konuşma yapacak. 
Yer: İstanbul Üniversitesi Merkez Yerleşkesi Rektörlük Binası Doktora Salonu.

Başka Dünyaların Filmleri
Mungan aynı günün akşamında (9 Mart Çarşamba günü) saat 18.00’te Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi’nde “Başka Dünyaların Filmleri” başlıklı bir söyleşi gerçekleştirecektir. Robert Altman’ın "Quintet"; Nacer Khemir’in “Çöl İşaretçileri” ("El Haimoune"); Sergei Parajanov’un “Narın Rengi” ("Sayat Nova"); Gus Van Sant’ın "Mala Noche"; Wai-keung Lau ve Alan Mak’ın “Gizli İlişkiler” ("Infernal Affairs") üçlemesi filmlerini eksen alacak.
 


Etiketler: kültür sanat
İstihdam