29/04/2013 | Yazar: Kaos GL

İlk kez bu yıl roman, yayınlanmamış öykü ve illüstrayon dallarında verilen GİO Ödülleri’nde Murathan Mungan’ın ‘Şairin Romanı’, En İyi Roman seçildi.

Mungan’ın ‘Şairin Romanı’ Yılın En İyisi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Fantazya ve Bilimkurgu Sanatları Derneği FABİSAD’ın İtalyan kökenli Levanten yazar Giovanni Scognamillo’ya adadığı GİO ödülleri dün akşam sahiplerini buldu. İlk kez bu yıl roman, yayınlanmamış öykü ve illüstrayon dallarında verilen GİO Ödülleri’nde Murathan Mungan’ın “Şairin Romanı”, En İyi Roman seçildi.
 
Mungan, ödülü alırken kendi kitaplarında fantazya ve bilimkurgu öğeleri barındırdığını belirterek şunları söyledi: “Hayal gücü olanlara, ejderhalara inananlara ve belki de bütün ötekilere seslenen, Eteğimdeki Taşlar’daki ‘Ejderhanın’ başlıklı şiirimde diyorum ki; ‘Ejderhanın üflediği kendi soluğu / Biz onu alev, ateş sanırız’ ” 
Gülbike Berkkam’ın ’Balanka Olmak’ isimli öyküsü, En İyi Öykü dalında birincilik ödülü alırken İllüstrasyon dalında birincilik ödülüne Mehmet Özen layık görüldü.
GİO Ödülleri ismini 50 yılın üzerindeki gazetecilik, sinema yazarlığı ve araştırmacı yazarlık hayatında eserlerinin büyük bir bölümünü ülkemizde fantastik edebiyat, korku ve bilimkurgu gibi türlerin gelişimine adamış Giovanni Scognamillo’dan alıyor.

Etiketler: kültür sanat
İstihdam