08/10/2019 | Yazar: Cihan Dağ

Münih’teki Ekim şenliklerinde aşırı sağcı bir grup iki eşcinsel erkeğe saldırdı. Saldırının ardından festival direklerine gökkuşağı bayrakları asıldı.

Münih Oktoberfest’te homofobik saldırı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Almanya'da Neo-Nazi saldırıları göçmenleri ve LGBTİ+’ları hedef alıyor. Münih Oktoberfest alanında aşırı sağcılar, festivalin ilk haftasında LGBTİ+’lara ve göçmenlere saldırılar ile gündem oldu. Münih polisi son bir haftada dört saldırı olayının gerçekleştiğini bildirdi.

Şimdiye kadarki en önemli saldırı geçen hafta gerçekleşti. İki genç erkek, Wirtsbuden caddesinde kol kola yürüdükleri için saldırganlar tarafından dövüldü. İlk olarak gazetelere yansıyan olay daha sonra polis tarafından da doğrulandı. Yetkililer olayın kapsamının ve eşcinsel karşıtı arka planının başlangıçta anlaşılmadığını söyledi. Ancak iddialar öğrenildikten sonra, Devlet Koruma Komisyonu tarafından derhal soruşturma başlatıldı.

Soruşturmaya göre, on üç ila on beş kişilik bir grup, 22 ve 23 yaşlarında olan iki gence homofobik hakaretlerde bulundu. Gençlerden biri gruba yaklaşıp neden hakaret ettiklerini sordu. Bunun üzerine homofobik grubun içinden 30 yaşlarında bir saldırgan gence tokat attı. 23 yaşındaki diğer genç kaçmak isterken aynı kişi tarafından tarafından yakalandı ve yere atıldı. Saldırgan gencin üzerine oturup ve defalarca yumrukladı. Olay yerindeki başka biri saldırganı uzaklaştırdı ve gencin daha fazla şiddet görmesini engelledi. Saldırgan tarafından ilk tokatlanan genç de kaçmak istedi ama grup tarafından durduruldu ve dövüldü.

Saldırganlar genç adam yere düştükten sonra genci defalarca tekmeledi. Bu saldırıya cevaben, dünya çapında hoşgörü, saygı ve çeşitlilik işareti olarak görülen, LGBTİ+’ların ayrımcılığa karşı mücadelesinin göstergesi gökkuşağı bayrakları şimdi Oktoberfest'in girişindeki dört şehir direğinin ikisinde asılı. Ama bunun ekonomik bir hamle olduğu eleştirisini yönetenler de az değil.

Festivalin gerçekleştiği Münih'e bağlı Wiesn kasabasının başkanı Clemens Baumgärtner olay sonrası açıklama yaptı:
“Genel çerçeveye uymayan insanlara yönelik şiddetin Wiesn'imizde bir yeri olmamalıdır. İki öpüşen erkek veya el ele tutuşan kadınlar tamamen normaldir.”


Etiketler: insan hakları, yaşam, nefret suçları, dünyadan
nefret