13/05/2022 | Yazar: Kaos GL

Şair-Yazar Murathan Mungan’ın, Kaos GL dergisinde yayımlanmış yazılarının da yer aldığı “Evrak Çantası” kitabı çıktı

Murathan Mungan’ın “Evrak Çantası” çıktı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Şair-Yazar Murathan Mungan’ın düzyazılarını bir araya getiren kitapların sonuncusu olan “Evrak Çantası” Metis Yayınları’ndan bugün çıktı.

Kurgu ve kitaplaştırma mantığıyla özellikle Güne SöylediklerimHayat Atölyesi ve Tuğlaile süreklilik gösteren Evrak Çantası, 11 yazıyı bir araya getiren beş “göz”den oluşuyor.

Yazar, “Çantanın Gözleri” başlıklı “Önsöz’de, “Yazarın kendi düşünce dünyasının ve içinden geçtiği devrin kaydını tutmasının tanığı bir metafor, bir sembol olarak evrak çantası, bir bakıma kişisel belleğin gözlerinde saklanan nice şey” diyor ve devam ediyor: 

“Deneme kitaplarımın her biri kendinden öncekiler ve kendinden sonrakiler arasında, yazı yaşamım boyunca yöneldiğim farklı ilgi alanları, ardına takıldığım temalar, söz almak istediğim konular, kişisel meraklarım konusunda iç bağlantılarla çatılmış bir süreklilik oluşturarak bir yazar olarak düşünce dünyama ilişkin bir profili bütünlüyor… 

Çocukluk yıllarımın önemli bir nesnesi olarak hatırladığım “evrak çantası”nın gözleri olurdu. Evde, babamın yazıhanesinde masanın üstündedir, ya da hemen yanında, yerde, bir koltuğun, bir sandalyenin üstünde. “Çantanın gözlerinden birindedir...”, “Ön gözüne koymuştum oraya bak!..”, “Bence bu çantayı alalım, bak ne çok gözü var...” Sıradan gündelik konuşmaların yıllara yayılan yankısında çağrışımlarla hatırlanan anısı sizde kalmış evrak çantaları.

murathan-mungan-in-evrak-cantasi-cikti-1

Kaos GL dergisinde yayımlanmış yazılar da Evrak Çantası’nda

Murathan Mungan’ın Evrak Çantası’nda, daha önce Kaos GL dergisinde yayımlanmış yazıları da yer alıyor.

Evrak Çantası’nın üçüncü gözünde yer alan “Kötülüğün Sarışın Doğası” başlıklı deneme, daha önce ilk kez, Kaos GL dergisinin Eylül-Ekim 2020 tarihli 174. sayısında yayımlandı.

Evrak Çantası’nın “Sonraki Adımlar” isimli son gözünde yer alan “Çavuşun Sırrı”, derginin, Ocak-Şubat 2009 tarihli 104. sayısında; “Kalecinin Penaltı Ânındaki Endişesi” isimli deneme ise Kaos GL dergisinin Ocak-Şubat 2011 tarihli 116. sayısında yayımlandı.

Kaos GL dergisinin ilgili sayılarıyla birlikte tüm arşivine erişmek için e-abone olunabilir. İki ayda bir yayımlanmaya devam eden Kaos GL dergisinin matbu sayılarına abone olunabileceği gibi NotaBene internet sitesinden satın da alınabilir



Etiketler: kültür sanat
İstihdam