19/11/2012 | Yazar: Kaos GL

Murathan Mungan’ın 1975-2012 yılları arasında yazdığı deneme, makale, düzyazılarını bir araya getiren Tuğla, okur karşısına çıkıyor.

Murathan Mungan’dan Tuğla! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Murathan Mungan’ın 1975-2012 yılları arasında yazdığı deneme, makale, düzyazılarını bir araya getiren Tuğla, okur karşısına çıkıyor.
 
Tuğla’nın, gençlik yılları verimi yazılarını bir araya topladığı son kitabı olacağını belirten yazar, şunları söylüyor:

“Yeniden gün ışığına çıkmasını istediğim ilk yazılarımdan başlayarak beni adım adım bugüne taşıyan yolu ören tuğlalardan bazı örnekleri bir araya getirmek istedim. O anlamda tuğla... Kitabı her biri kendi içinde bir bağlam oluşturan bölümler olarak tasarladım. Her bölüm kapağına bilmeyenler için zamanı güncelleyen, bilenler içinse bilgi tazelemeyi amaçlayan açıklama niteliğinde birer kısa yazı yazdım... Bu kitap, en eski tarihlilerine dek uzanan geçmiş yazılarımı topladığım son kitap olacak sanırım. Bu anlamda son tuğla. Geçmiş malzemeye son müdahale...”
Yazarın dergi ve gazetelerde kalan çeşitli yazılarını gözden geçirerek derlediği kitap  "İlk İmzanın Gölgesi", "Öteberi Arasında", "Kitabını Bulamamış Yazılar", "Çakım Alevi", "Edebiyat Mutfağı", "Kulaklık", "Resimli Kitap", "Aklın Emniyet Kemeri", "İstediler Yazdım", "Sonraki Adımlar" başlıklı on bölümden oluşuyor. Tuğla’nın kapak tasarımı, önceki deneme kitaplarında olduğu gibi gene Pınar Kazma imzasını taşıyor.

Etiketler: kültür sanat
İstihdam