20/02/2019 | Yazar: Gözde Demirbilek

Endonezya’da “Düşünebilen insanlar için müslüman eşcinsel çizgi romanı” bakanlık tarafından “uzun vadede insanların inancını etkileyeceği” gerekçesiyle tehdit ediliyor.

Müslüman eşcinsel karikatürlerine tehdit: “İnsanların inancını mahvedecek” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Endonezya’da “Düşünebilen insanlar için müslüman eşcinsel çizgi romanı” bakanlık tarafından “uzun vadede insanların inancını etkileyeceği” gerekçesiyle tehdit ediliyor.

“Düşünebilen insanlar için müslüman eşcinsel çizgi romanı” sloganıyla Instagram’da yayın yapan Alpantuni profili, Endonezya İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı tarafından tehdit altında.

Bakanlık, Instagram’a mektup yollayarak hesabın kaldırılmasını talep etti ve mektupta şu ifadeleri kullandı: “Tanrı insanları kadın ve erkek olarak yarattı. Çift cinsiyet ya da üçüncü cinsiyet yoktur. LGBT bizim için tedavi edilmesi gereken psikolojik bir hastalıktır ve bu çizgi roman  hastalığı destekliyor. Bu yayın uzun vadede insanların inancını mahvedecek.”

Yayınlanan görüntülerin pornografik, bu sebeple de yasaları ihlal ettiğini iddia eden bakanlık; hesap kapanmazsa Endonezya’da Instagram’ı yasaklayacağını da mektupta söyledi.

“Söyledik, kaldırdılar”

Bakanlık daha sonra yaptığı açıklamada Instagram’ın yapılan başvuru gerekçesiyle kaldırıldığını duyurdu. Ancak Instagram bu açıklamayı reddederek profilin “topluluk kurallarını” ihlal etmediğini belirterek Alpantuni hesabını kaldırmayacağını belirten bir açıklama yayınladı.

Sosyal medya platformu, “Instagram bu hesabı kaldırmadı. Hesap sahibinin; hesabı silmesi, hesabı devre dışı bırakması veya hesap kullanıcı adını değişmesi dahil olmak üzere profile erişilememesinin başka nedenleri olabilir ”dedi.


Etiketler: medya
İstihdam