13/04/2015 | Yazar: Kaos GL

Nefret saçan haberleriyle bilinen Yeni Akit gazetesi, İstanbul’da konser vermeye hazırlanan dünyaca ünlü Boston Eşcinsel Erkek Korosu’nu hedef gösterdi.

Müzik bile Yeni Akit’in nefretini dindirmiyor! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Nefret saçan haberleriyle bilinen Yeni Akit gazetesi, İstanbul’da konser vermeye hazırlanan dünyaca ünlü Boston Eşcinsel Erkek Korosu’nu hedef gösterdi.
 
Irkçı ve ayrımcı haberleriyle bilinen Yeni Akit gazetesi, İstanbul LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks) Onur Yürüyüşü’nden bir gün önce, 27 Haziran’da Zorlu Center’da sahne alacak Boston Eşcinsel Erkek Korosu’nu hedef aldı.
 
Gazete, konsere ev sahipliği yapacak Zorlu Holding’i “halkın değerleriyle savaşmayı inatla sürdürmek”le suçlarken, koroya danışmanlık sunan Kaos GL Derneği’ni “sapkınların derneği” olarak adlandırmaya devam etti.
 
Konser kapsamında yüzden fazla eşcinsel erkek İstanbul’a gelerek Zorlu Center’da “hayatınız boyunca unutamayacağınız heyecanlı bir gösteri” sunacak.
 
“Müzik adaletsizliği yener”
 
Geçtiğimiz hafta kaosGL.org’a konuşan koro müdürü Craig Coogan, müziğin toplumsal adalet mücadelelerinin önemli bir parçası olduğunu söyleyerek şu ifadelerde bulunmuştu:
 
“Kültürel ilişkiler önyargıyı, güvensizliği ve korkuyu meraka, kabullenmeye ve anlayışa dönüştürmenin en etkili yollarından biridir. İnsanlar kendi deneyimlerini duyduklarında, kendi hayatları temsil edildiğinde bu güçlendirir ve ilham verir.”
 
Boston Eşcinsel Erkek Korosu’nun 27 Haziran akşamı İstanbul Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde vereceği konserin biletlerini biletix’ten satın alabilirsiniz. 
 
Fotoğraf: ScarpettaPhotography.com
 
İlgili haber:
 
 
 

Etiketler: medya
İstihdam