07/04/2011 | Yazar: Kaos GL

Homofobi Karşıtı Buluşma ODTÜ’de Devam Ediy

Nasıl Bir Eğitim İstiyoruz Sohbetleri ODTÜ’de Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Homofobi Karşıtı Buluşma ODTÜ’de Devam Ediyor
 
6. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma kapsamında düzenlenen "Nasıl Bir Eğitim İstiyoruz" sohbetleri 5 Nisan ve 6 Nisan’da ODTÜ’de gerçekleşti. Akademisyen Banu Cingözulu’nun ODTÜ Fen Edebiyat Fakültesi öğrencilerine verdiği Psikoloji dersi ve akademisyen Barış Parkan’ın İş Etiği dersinde homofobi ve ayrımcılık konusu işlendi.
 
Bu çerçevede Psikoloji bölümünde LGBT bireylerin insan haklarında yaşadıkları ayrımcılık ve sıkça sorulan sorular, İş Etiği dersinde ise LGBT bireyler ve çalışma hayatı, mevzuat ve sıkça sorulan sorular atölyesi gerçekleşti.
Kaos GL'nin 5 yıldır farkındalık yaratmak amacı ile girdiği dersler bu yıl HKB'nin bir parçası haline geldi. Kaos GL'ye destek olan akademisyenler aracılığı ile konuk olunan derslerde LGBT Hareketten ayrımcılığa, medyadan mevzuata, pedogojiden çalışma hayatına birçok konu işlenip öğrencilerin kafalarında ki soru işaretleri netliğe kavuşturuluyor. 
 
Ayrıca ODTÜ’de 14 Nisan Perşembe günü, Akademisyen Nuray Sakallı’nın Psikoloji 150 Dersinde “Stereotipler ve Normativite” konusu işlenecek.
 
Siz de kendi dersinize Kaos GL Eğitim Komisyonunu davet etmek isterseniz egitim@kaosgl.org 
adresi ile bizimle iletişime geçebilirsiniz. 
 


Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam