12/02/2019 | Yazar: Aslı Alpar

“Nasıl bir yerel yönetim” yazı dizimizde bugün trans kadın Şükran anlatıyor: Rahat bir şekilde var olabildiğim bir yönetim beni daha huzurlu hissettirirdi.

Nasıl bir yerel yönetim (2): Yanımda olan bir belediye Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

“Nasıl bir yerel yönetim” yazı dizimizde bugün trans kadın Şükran anlatıyor: Rahat bir şekilde var olabildiğim bir yönetim beni daha huzurlu hissettirirdi.

Yaklaşan yerel seçimler öncesi LGBTİ+’ları içeren yerel yönetimlerin nasıl olacağını, neler yapılabileceğini, bugüne dek dünyada nelerin yapıldığını inceliyoruz.

Türkiye’de 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesinde LGBTİ+’ların yerel yönetimlere ilişkin talepleri, siyasetçilerin bu taleplere ilişkin yanıtları, yerel yönetimlerde LGBTİ+’ların varlığına bu yazı dizisi kapsamında değinmeye çalışacağız.

Bu kapsamda hazırladığımız yazı dizimizde bugün İzmir’de yaşayan trans kadın Şükran nasıl bir kent, nasıl bir yerel yönetim istediğini kaosGL.org okuyucuları ile paylaşıyor. Şükran, sağlık, kamusal ve güvenlik haklarının ihlal edildiği durumda yanında olan bir belediye istiyor.

 Rahat bir şekilde var olabildiğim...

“Ben aslen ne yerel ne genel bir yönetim istemiyorum. Ama idealize ettiğim düzen uyuyup uyanınca oluşmayacak tabii ki, o yüzden daha yakın gelecek için istediğim şeyler eşitlikçi bir yerel düzen. Örneğin sağlık, güvenlik gibi en temel haklarıma ulaşamamam durumunda yanımda olan bir belediye.”

“Geçen sene sokakta bıçaklı bir saldırıya maruz kaldım ve aşırı yalnız hissettim. Polise gidersem adaletin yerini bulacağını düşünmediğim ve polisin beni daha da travmatize edeceğini bildiğim için bu konu hakkında hiçbir şey yapamadım. Böyle bir durumda benim ve diğer azınlıkların yanında bulunacak bir belediye çok daha güvende yaşamamı sağlar. Ya da iş imkânları da çok yok transfobi yüzünden, herkesin eşit düzlemlerde entegre olmasını sağlayacak bir yerel yönetim isterdim.”

“Belki şuan benim istediğim düzen yok ama rahat bir şekilde var olabildiğim bir yönetim beni daha huzurlu hissettirirdi.”

*Bu haber Siyah Pembe Üçgen ve Kaos GL’nin yürüttüğü, Avrupa Birliği’nin desteklediği “Türkiye Belediyelerinde LGBTİ Eşitlik Politikalarını Güçlendirme Projesi” kapsamında yayınlanmıştır. Bu, içeriğin Avrupa Birliği’nin resmi görüşünü yansıttığı anlamına gelmemektedir.

İlgili yazılar:

Nasıl bir yerel yönetim (1): Dünyadan iyi örneklerde İsveç


Etiketler: insan hakları, kent hakkı
2024