13/02/2019 | Yazar: Aslı Alpar

“Nasıl bir yerel yönetim” yazı dizimizde bugün, Türkiye’den bir iyi örnek yer alıyor. Halkların Demokratik Partisi’nin “Kadın Seçim Beyannamesi” ‘cinsel yönelim ayrımcılığına karşı bir yerel yönetim’ diyor.

Nasıl bir yerel yönetim (3): Kadın Seçim Beyannamesi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

“Nasıl bir yerel yönetim” yazı dizimizde bugün, Türkiye’den bir iyi örnek yer alıyor. Halkların Demokratik Partisi’nin “Kadın Seçim Beyannamesi” ‘cinsel yönelim ayrımcılığına karşı bir yerel yönetim’ diyor.

Hakların Demokratik Partisi “Kadın Seçim Beyannamesi"ni açıklarken

Yaklaşan yerel seçimler öncesi LGBTİ+’ları içeren yerel yönetimlerin nasıl olacağını, neler yapılabileceğini, bugüne dek dünyada nelerin yapıldığını inceliyoruz.

Türkiye’de 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesinde LGBTİ+’ların yerel yönetimlere ilişkin talepleri, siyasetçilerin bu taleplere ilişkin yanıtları, yerel yönetimlerde LGBTİ+’ların varlığına bu yazı dizisi kapsamında değinmeye çalışacağız.

Bu kapsamda hazırladığımız yazı dizimizde bugün Hakların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi’nin 31 Mart Yerel Seçimleri için hazırladığı ve 10 Şubat Pazar günü Diyarbakır’da kamuoyu ile paylaştığı “Kadın Seçim Beyannamesi’ne yer veriyoruz.

HDP’nin “Kadın Seçim Beyannamesi”nde cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğinden doğan haklara yönelik saldırılara karşı “kendimizi de kentimizi de biz’ler yöneteceğiz” ifadesi yer alıyor.

Hedefini “Mezra, köy, belde, mahalle, ilçe, il bütün yerleşim alanlarını ayrımcılıktan, eşitsizlikten, cinsiyetçilikten arındırmak” olarak belirleyen Beyanname’de ayrımcılığın/eşitsizliğin izini sürebilmek için “Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme”yi uygulamaya devam edecekleri de belirtiliyor.

HDP’nin “Kadın Seçim Beyannamesi”nin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

*Bu yazı dizisi kapsamında yerel seçimlere dair siyasi partilerin ve adayların açıklamalarını takip edeceğiz.

*Bu haber Siyah Pembe Üçgen ve Kaos GL’nin yürüttüğü, Avrupa Birliği’nin desteklediği “Türkiye Belediyelerinde LGBTİ Eşitlik Politikalarını Güçlendirme Projesi” kapsamında yayınlanmıştır. Bu, içeriğin Avrupa Birliği’nin resmi görüşünü yansıttığı anlamına gelmemektedir.

İlgili yazılar:

Nasıl bir yerel yönetim (1): Dünyadan iyi örneklerde İsveç

Nasıl bir yerel yönetim (2): Yanımda olan bir belediye


Etiketler: insan hakları, kent hakkı
2024