18/02/2019 | Yazar: Aslı Alpar

“Nasıl bir yerel yönetim” yazı dizimizde bugün Yağmur anlatıyor: Ekolojist, heteronormativiteye karşı mücadele eden belediyelerdir muradım.

Nasıl bir yerel yönetim (6): Ne ayrıcalık ne de ayrımcılık Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

“Nasıl bir yerel yönetim” yazı dizimizde bugün Yağmur anlatıyor: Ekolojist, heteronormativiteye karşı mücadele eden belediyelerdir muradım.

Yaklaşan yerel seçimler öncesi LGBTİ+’ları içeren yerel yönetimlerin nasıl olacağını, neler yapılabileceğini, bugüne dek dünyada nelerin yapıldığını inceliyoruz.

Türkiye’de 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesinde LGBTİ+’ların yerel yönetimlere ilişkin talepleri, siyasetçilerin bu taleplere ilişkin yanıtları, yerel yönetimlerde LGBTİ+’ların varlığına bu yazı dizisi kapsamında değinmeye çalışacağız.

Bu kapsamda hazırladığımız yazı dizimizde bugün Mersin 7 Renk Derneği’nden Yağmur Arıcan nasıl bir kent istediğini kaosGL.org okuyucularına anlattı. Yağmur emeğin değerini veren, ekolojiyi göz ardı etmeyen ve heteroseksizme karşı bir yerel yönetim talep ediyor.

“Ne ayrıcalık ne de ayrımcılık sadece eşit haklarla birlikte sermayeyi kollayan değil emeği yücelten bir yerel yönetim istiyorum. Ekolojist, heteronormativiteye karşı mücadele eden belediyelerdir muradım.”

**Bu haber Siyah Pembe Üçgen ve Kaos GL’nin yürüttüğü, Avrupa Birliği’nin desteklediği “Türkiye Belediyelerinde LGBTİ Eşitlik Politikalarını Güçlendirme Projesi” kapsamında yayınlanmıştır. Bu, içeriğin Avrupa Birliği’nin resmi görüşünü yansıttığı anlamına gelmemektedir.

İlgili yazılar:

Nasıl bir yerel yönetim (1): Dünyadan iyi örneklerde İsveç

Nasıl bir yerel yönetim (2): Yanımda olan bir belediye

Nasıl bir yerel yönetim (3): Kadın Seçim Beyannamesi

Nasıl bir yerel yönetim (4): Dünyadan iyi örneklerde Birleşik Krallık

Nasıl bir yerel yönetim (5): Kentin her yerinde iyi hissedebilmek


Etiketler: insan hakları, kent hakkı
2024