21/02/2019 | Yazar: Aslı Alpar

“Nasıl bir yerel yönetim” yazı dizimizde bugün, İstanbul Bağımsız Belediye Başkan Adayı Özge Akman’ın açıklamalarına yer veriyoruz.

Nasıl bir yerel yönetim (9): “Şehirler kadınların ve LGBTİ’lerin yaşayabileceği şehirler halini alacak” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

“Nasıl bir yerel yönetim” yazı dizimizde bugün, İstanbul Bağımsız Belediye Başkan Adayı Özge Akman’ın açıklamalarına yer veriyoruz.

İstanbul Bağımsız Belediye Başkan Adayı Özge Akman

Yaklaşan yerel seçimler öncesi LGBTİ+’ları içeren yerel yönetimlerin nasıl olacağını, neler yapılabileceğini, bugüne dek dünyada nelerin yapıldığını inceliyoruz.

Türkiye’de 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesinde LGBTİ+’ların yerel yönetimlere ilişkin talepleri, siyasetçilerin bu taleplere ilişkin yanıtları, yerel yönetimlerde LGBTİ+’ların varlığına bu yazı dizisi kapsamında değinmeye çalışacağız.

Bu kapsamda hazırladığımız yazı dizimizde bugün, yazıyor.org’a konuşan İstanbul Bağımsız Belediye Başkan Adayı Özge Akman’ın açıklamaları yer alıyor. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun kurucu üyelerinden Akman’ı Emekçi Hareket Partisi destekliyor.

“Hem kadınların hem LGBTİ’lerin kendi kararlarını alıp uygulayabilecekleri meclisler olacak”

Akman, yazıyor.org’da yayımlanan “Yerel yönetimlerde Kadın” yazı dizisi için Zulal Koçer’e “Şehirler kadınların ve LGBTİ’lerin yaşayabileceği şehirler halini alacak” diyor ve şöyle devam ediyor: “Hem kadınların hem LGBTİ’lerin kendi sorunlarını kendi kararlarını alıp uygulayabilecekleri organlaşabilecekleri meclisler olacak. Bu sayede sorunları yaşayanların, kendi sorunlarını çözmeleri için tüm imkânlarını açacağız.

İstanbul Bağımsız Belediye Başkan Adayı Özge Akman’ın açıklamasının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

*Bu yazı dizisi kapsamında yerel seçimlere dair siyasi partilerin ve adayların açıklamalarını takip edeceğiz.

*Bu haber Siyah Pembe Üçgen ve Kaos GL’nin yürüttüğü, Avrupa Birliği’nin desteklediği “Türkiye Belediyelerinde LGBTİ Eşitlik Politikalarını Güçlendirme Projesi” kapsamında yayınlanmıştır. Bu, içeriğin Avrupa Birliği’nin resmi görüşünü yansıttığı anlamına gelmemektedir.

İlgili yazılar:

Nasıl bir yerel yönetim (1): Dünyadan iyi örneklerde İsveç

Nasıl bir yerel yönetim (2): Yanımda olan bir belediye

Nasıl bir yerel yönetim (3): Kadın Seçim Beyannamesi

Nasıl bir yerel yönetim (4): Dünyadan iyi örneklerde Birleşik Krallık

Nasıl bir yerel yönetim (5): Kentin her yerinde iyi hissedebilmek

Nasıl bir yerel yönetim (6): Ne ayrıcalık ne de ayrımcılık

Nasıl bir yerel yönetim (7): Kimsenin beni dikizlemediği…

Nasıl bir yerel yönetim (8): “Adayların LGBTİ+’lara karşı sorumlulukları var”

 


Etiketler: insan hakları, kent hakkı
2024