08/04/2014 | Yazar: Ömer Akpınar

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, "Başkan vekilliği ve yardımcılığı için kadınlara görev vermeyeceğiz’ diyen Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Nazlıaka: Belediye Başkanı Cinsiyet, Cinsel Yönelim, Din ve Siyasal Görüş Ayrımcılığı Yapamaz Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, "Başkan vekilliği ve yardımcılığı için kadınlara görev vermeyeceğiz” diyen Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi hakkında suç duyurusunda bulundu.
 
Bingöl’de AKP’den 1’inci sıradan Belediye Meclis üyeliğine seçilen mali müşavir Nurten Ertuğrul, ilk toplantıda Barakazi’nin sözleri üzerine dün meclis üyeliğinden istifa etmişti.
 
Nazlıaka: Barakazi, Kadınları Alenen Aşağıladı
Ankara Adalet Sarayı önünde bugün bir açıklama yapan Nazlıaka, Barakazi hakkında ayrımcılık ve yasalara uymamaya tahrik suçlarını işlediği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.
 
Barakazi’nin kadınları dinsel kuralları kendince yorumlayan erkekler tarafından yönetilen bir cins olarak gördüğünü belirten Nazlıaka, şu ifadelerde bulundu:
 
“Cinsiyet ayrımcılığını açıkça savunan bu tavrın, belediye başkanlığı sıfatıyla cinsiyetine, cinsel yönelimine, dini ya da siyasal tercihlerine bakmaksızın tüm yurttaşlara eşit davranma yükümlülüğü olan biri tarafından ortaya konulması kaygı düzeyimizi daha da arttırmıştır.”
 
“Ayşenur İslam, Yine mi Susacaksınız?”
Nazlıaka, Barakazi’nin görevi kötüye kullandığına dikkat çekerek derhal yargılanmasını talep etti. CHP Milletvekili ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’a şu soruyu yöneltti: “Yine mi susacaksınız, yine mi bu olayı görmezden gelip üç maymunu oynamaya devam edeceksiniz?”
 
Nazlıaka’nın ardından söz alan Halkevleri Genel Sekreteri Dilşat Aktaş, 2014 yerel seçimlerinin kadınlar için olumsuz sonuçlandığını belirterek “kadın düşmanı zihniyete karşı tüm kadınlar, LGBTİ’ler, Kürt kadınlar ve AKP’ye oy veren kadınlar arasında dayanışma örneklerini çoğaltmamız gerekiyor,” dedi.
 
Basın açıklamasına destek veren sivil toplum örgütleri ise Eşitiz Platformu, Halkevleri, Ka.der Ankara, Kaos GL, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu, Türkiye Üniversiteli Kadınlar Derneği ve Uçan Süpürge oldu.  

Etiketler: kadın
İstihdam