15/07/2011 | Yazar: Barış Sulu

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı’nın isminin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak değiştirilmesi ve kadına yönelik şiddet ile ilgili iki ayrı soru önergesi verdi.

Nazlıaka’dan Kadına Yönelik Şiddet İle İlgili Soru Önergesi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı’nın isminin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak değiştirilmesi ve kadına yönelik şiddet, sığınma evleri ile ilgili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in yanıtlaması isteğiyle iki ayrı soru önergesi verdi.
 
İlk soru önergesinde “Bakanlık isminden “kadın”ın çıkartılmasıyla “kadın yok, aile var” mı denmek istenmektedir?” diye sorulurken diğer soru önergesinde “Belediyeler kanununun nüfusu 50 binin üzerinde olan belediyelere verdiği sığınma evi açma görevini Temmuz 2011 tarihine kadar kaç belediye yerine getirmiştir?” denildi.
 
Ayrıca Nazlıaka, 12 Haziran seçimlerinden önce LGBT derneklerinden Pembe Hayat’ı ziyaret etmiş LGBT’lerin durumları ve sorunları ile ilgili bilgi almıştı.
 
Soru önergelerinden ilki şöyle:
 
“Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na
 
Aşağıdaki sorularımın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Şahin tarafından yazılı olarak yanıtlandırılmasını arz ederim. 13.07.2011
 
Aylin Nazlıaka
Ankara Milletvekili
 
Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı ismi 8 Haziran 2011 tarihi itibariyle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak değiştirilmiştir.
 
Bu bağlamda;
1)    Bakanlık isminden “kadın”ın çıkartılmasıyla “kadın yok, aile var” mı denmek istenmektedir?
2)    KSGM’de görev yapan Kadının Statüsü Uzmanları, Aile ve Sosyal Politikalar uzmanı oldular. Bu üniversitedeki Kadın Çalışmaları Bölümleri ve Merkezler tarafından yetiştirilen uzmanların yok sayılması mı demektir?
3)    Bakanlığın isminin değişmesi KSGM’nin yapısından ne gibi değişikliklere yol açacaktır?”
 
 Diğer soru önergesi:
 
*KSGM: Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü

Etiketler: kadın
nefret