08/06/2023 | Yazar: Kaos GL

Kayyum rektör Verşan Kök, bu yıl da ODTÜ Onur Yürüyüşü öncesi tüm okula LGBTİ+’ları hedef gösteren bir e-posta yollayarak yürüyüşe “karşı durmaya” çağırdı!

“Ne derlerse desinler 11. ODTÜ Onur Yürüyüşü düzenlenecek!” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

6. ODTÜ Onur Haftası, 5 Haziran’da başladı. Hafta kapsamında 7 Haziran’a kadar kampüste bir dizi etkinlik yapıldı. Hafta, 9 Haziran saat 16.00’da Kuzey Çimleri’nde 11. ODTÜ Onur Yürüyüşü ile sonlanacak. 

Kayyum rektör Verşan Kök, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da ODTÜ Onur Yürüyüşü öncesi tüm okula LGBTİ+’ları hedef gösteren bir e-posta yollayarak yürüyüşe “karşı durmaya” çağırdı. ODTÜ LGBTİQAA+ Dayanışması “Başkaldırıyoruz” temasıyla yapılacak yürüyüşün anayasal hak olduğunu hatırlatan bir açıklama yayınladı. 

Dayanışma’nın açıklaması 32 öğrenci topluluğunun imzasıyla duyuruldu:

“Anayasaya göre önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı, gösteri ve yürüyüş düzenlemek herkesin hakkıdır ve biz bu haktan vazgeçmiyor, barışçıl yürüyüşümüz için izin almamız gerektiği yalanını kabul etmiyoruz. ODTÜ kampüsü her zaman biz öğrencilerin duruşlarını anayasal gösteri haklarımız aracılığıyla ve güçlü bir şekilde ifade edebileceğimiz özgür bir ortam olmuştur. Bu hakkımızı kullanmamızın ODTÜ'yü ‘izinsiz yürüyüş merkezi’ kılmak olarak ifade edilmesini, bu geleneğimizin yeni ve negatif bir değişim olarak lanse edilmesini kınıyoruz, sadece kınamakla kalmıyor BAŞKALDIRIYORUZ!”

“Kayyum Verşan Kök 10. ODTÜ Onur Yürüyüşü öncesi yaptığı gibi, yarın olacak 11. ODTÜ Onur Yürüyüşü Öncesinde de tüm okula biz LGBTI+'ları hedef gösteren bir tehdit maili attı, tüm ODTÜ'lüleri 11. ODTÜ Onur Yürüyüşü’ne karşı durmaya çağırdı. İzinsiz gösteri ve yürüyüş yapmak bizlerin anayasal hakkı olmasına rağmen rektörlük bu hakkı da biz LGBTİ+'ların "genel ahlaka ve genel sağlığa aykırı" olduğunu söyleyerek elimizden aldığını mailinde belirtti. Bizler GENEL AHLAK KİMİN AHLAKI? diyoruz!”

“Yarın, 9 Haziran Cuma günü yaşatacağımız 11. ODTÜ Onur Yürüyüşünde de bunu haykıracağız. Bizler kampüsteki lubunyalar olarak hep buradaydık ve burada olmaya devam edeceğiz. Ne derlerse desinler 11. ODTÜ Onur Yürüyüşü düzenlenecek ve kampüsümüz bayraklarımızla rengarenk olup olup sloganlarımızla yankılanacak.

Bizler tüm ODTÜ'lüleri V*rşan’ın bu LGBTİ+fobik, ahlakçı ve faşist yasaklamalarına, şiddet tehditlerine, hedef gösterip bizleri kriminalize etmesine BAŞKALDIRMAYA, 9 Haziran Cuma günü 16:00’da Fizik Çimlerine 11. ODTÜ Onur Yürüyüşümüzü her şeye rağmen yaşatmaya çağırıyoruz!”

İmzacı topluluklar şöyle: ODTU Feminist Dayanışma, ODTÜ Biyoloji ve Genetik Topluluğu, ODTÜ Çevre Topluluğu, ODTÜ Ekonomi Topluluğu, Laces ODTÜ, ODTÜ Gıda Topluluğu, ODTÜ Marksist Fikir Topluluğu, TİP’li Öğrenciler, ODTÜ Medya Topluluğu, ODTÜ Münazara Topluluğu, Demir Leblebi, ODTÜ Müzikal Topluluğu, ODTÜ Oyuncuları, ODTÜ Psikoloji Topluluğu, Gençlik Komiteleri, ODTÜ Seslendirme Topluluğu, Öğrenci Kolektifleri, ODTÜ Sinema Topluluğu, ODTÜ Siyaset Bilimi Topluluğu, ODTÜ Sosyoloji Topluluğu, ODTÜ THBT, ODTÜ TCÇT, ODTU UGT, ODTU Vegan, Üniversiteli Feminist Kolektif, ODTUPUS Ultimate Frizbi Takımı, METU Polar Bears Buz Hokeyi Takımı, ODTÜ Kimya Topluluğu, ODTÜ Hayvan Dostları, ODTÜ DKSK, METU SOS ve ODTÜ MT.


Etiketler: insan hakları, eğitim, onur yürüyüşü
İstihdam