21/07/2011 | Yazar: Gülistan Aydoğdu

Kızının eski sevgilisi tarafından, 20 Ekimde otobüs beklerken bıçaklanarak öldürülen adliye çalışanı olan Necla Yıldız davasının ilk duruşması Ankara Adliyesi’nde görüldü.

Kızının eski sevgilisi tarafından, 20 Ekimde otobüs beklerken bıçaklanarak öldürülen adliye çalışanı olan Necla Yıldız davasının ilk duruşması Ankara Adliyesi’nde görüldü.
 
Ankara’da, kızının eski sevgilisi tarafından, 20 Ekimde otobüs beklerken bıçaklanarak öldürülen Necla Yıldız davasının ilk duruşması dün Ankara Adliyesi’nde görüldü.
 
Adliye çalışanı olan Necla Yıldızın duruşması nedeniyle üyesi olduğu Büro Emekçileri Sendikası basın açıklaması yaptı. Yönetim Kurulu adına basın açıklamasını okuyan İlknur Bilgen, daha önce davanın açılmamasına gerekçe olarak gösterilen İstanbul Adli Tıp Kurumundan raporun gelmemesi bahanesini eleştirdi.
 
AKP iktidarının kadının adına bile tahammülü olmadığını söyleyen İlknur Bilgen, Kadının Statüsü ve Sorunları Daire Başkanlığının kapatılarak kadının görünmez kılınmaya çalışıldığını belirtti. Kadının “aile” içinde eritilerek yok sayıldığını söyleyen Bilgen, kadının görevinin çocuk doğurmak olduğunun her fırsatta dile getirildiğine dikkat çekti.
 
KESK Kadın Sekreteri olarak konuşan Canan Çalağan, “Kadını korumakta bu kadar geç işleyen yargı, mücadeledeki kadınlar söz konusu olduğunda çok hızlı olmaktadır. Devlet kadınları eril iktidarına yönelik tehdit olarak gördüğü için öldürüyor” dedi.
 
Avukatlardan İlke Işık ise “Tek dileğimiz ve umuyoruz ki Dava açmakta bu kadar yavaş olan yargı; sürecide aynı şekilde yavaşlatmaz.”
 
Selçuk Bozağaçlı da Çağdaş Avukatlar adına ve de Sendika avukatı olarak davanın takipçisi olacağını söyledi.
 
Yasaması, Yürütmesi, Yargısıyla bu Devlet katil!
 
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu duruşma bitene kadar oturma eylemi yapacağını söyledi.
 
Platform adına yapılan açıklamada şunlar söylendi:
“Bu topraklara her hafta yakınındaki erkekler tarafından katledilen beş kadının kanı ile sulanmaktadır. Her gün bir kadının, tuzluğu uzatamadığı için, güzel koktuğu için, saat sorduğu için ölümüne tanık oluyoruz.
Biz katillerimizi biliyoruz. Her fırsatta açıklamaktan çekinmiyoruz! Yılmıyoruz! Yorulmuyoruz!
Erkek egemen sistemin kendilerine kadınları kolayca öldürme hakkı sağladığı erkekler katil!
Bu sistemin kirli ideolojisini besleyen ve yeniden sunan medya katil! Yasaması, Yürütmesi, Yargısıyla bu Devlet katil!
Biz bu davada bizi nelerin beklediğini biliyoruz.
Kadını suçlayan açıklamalar, yargının erkekten ve paradan olan yüzü bekliyor, bu davada gerçekle hiçbir iğlisi olmayan haksız tahrik indirimi bekliyor.
Biz biliyoruz ki kadın cinayetlerini durdurmak için mücadele eden kadınlar, tüm toplumu kucaklayacak. Platformumuz yaşanan her cinayetle birlikte sokaklara dökülmeye her davanın takipçisi olmaya devam edecektir.”
 
Platform üyeleri, “Korumayan devlet hesap verecek”, “Kadın katillerine indirim değil ağır ceza” sloganlarıyla oturma eylemlerine devam ettiler.
 
Fotoğraflar: Gülistan Aydoğdu / Kaos GL

Etiketler: kadın
İstihdam