07/04/2011 | Yazar: Kaos GL

Bursa'da geçen yıl 44 bıçak darbesiyle öldür&uum

Nefret Cinayetine 28 Yıl Ceza! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Bursa'da geçen yıl 44 bıçak darbesiyle öldürülmüş olarak bulunan transeksüel İrem Okan’ın katiline 28 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

Bursa'da geçen yıl 28 yaşındaki İrem Okan'ı bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklu olarak yargılanan 22 yaşındaki Emrah Şen, 28 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.
 
Geçen yıl Eylül ayında İrem Okan, merkez Osmangazi İlçesi Altıparmak Caddesi'ndeki evinde 44 bıçak darbesiyle öldürülmüş olarak bulundu. Boğazından karın boşluğuna kadar kesilen Okan'ın cesedini, eve gelen arkadaşı buldu.
 
Polis cinayet sırasında elini kestiğini belirlediği katil zanlısı Emrah Şen'e, hastanelere olay gecesi pansuman yaptırmak için gelen 50 kişiyi tek tek inceleyip, cep telefon görüşmelerini takip ederek ulaştı. Gözaltına alınan ve suçunu kabul eden Emrah Şen tutuklanarak cezaevine konuldu.
 
Hakkında 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'kasten adam öldürmek' suçundan ömür boyu, 'nitelikli hırsızlık'tan ise 9 yıl hapis cezası istemiyle dava açılan Emrah Şen'in yargılaması tamamlandı. Son kez hakim karşısına çıkan Emrah Şen, daha önce verdiği, İrem ile uzun süredir görüştüklerini olay günü tekrar evine gidip cinsel ilişkiye girdiğini, cinayeti, İrem'in bu kez kendisiyle ilişkiye girmek için yaptığı teklif nedeniyle işlediğini, evde bulunan laptop, cep telefonu ve bazı ziynet eşyalarını ise iz bırakmamak için aldığına ilişkin ifadelerine ekleyecek sözü olmadığını söyledi.
 
Emrah Şen'in karar aşamasına gelen ve 10 dakika süren duruşması sonrası mahkeme heyeti suçunu sabit gördüğü Emrah Şen'i, "Kasten adam öldürmek" suçundan önce ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Sanığın duruşmalardaki iyi halini dikkate alan mahkeme, cezayı 25 yıl hapse çevirirken, sanığa, olaydan sonra İrem'e ait dizüstü bilgisayar, cep telefonu ve ziynet eşyalarını çaldığı iddiasıyla, 'hırsızlık' suçundan da 3 yıl 4 ay hapis cezası verdi.
 
Annesi Cezayı Az Buldu
Mahkeme çıkışında konuşan İrem'in annesi Melek Okan, "Yavrumun katiline verilen bu ceza az. Benim yavrum toprak altında, o ise nefes alıyor, yaşıyor. Tek sevindiğim, bu cinayetin faili meçhul olarak kalmaması" diye konuştu.
 
İrem’in duruşmayı izleyen arkadaşları ise, nefret cinayetlerine son verilmesini istediler.


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam