03/08/2010 | Yazar: KAOS GL

Antalya'da bir mazot hırsızının geride bıraktığı sigara izmariti DNA incelemesine gönderildi.

Nefret Cinayetinin Zanlısı Yakalandı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Antalya'da bir mazot hırsızının geride bıraktığı sigara izmariti DNA incelemesine gönderildi. Sonuçlar altı ay önce öldürülen bir travestinin evindeki izmaritle eşleşti.
Altı ay önce evinde bıçaklanarak öldürülen travesti Derya Yılmaz’ın cinayet şüphelisi 26 yaşındaki Cem B. mazot hırsızlığında delil olarak incelenen sigara izmaritindeki DNA örneğinin eşleşmesi sonucu yakalandı.

Antalya’da yaşayan 35 yaşındaki Derya Yılmaz, geçen 8 Şubat gecesi evinde 28 yerinden bıçaklanmış olarak bulundu. Evdeki cep telefonu ve televizyonun da çalındığı belirlendi. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu Amirliği ekiplerinin katili bulma çalışması sonuçsuz kaldı.

Geçen hafta, bir otomobille Sedir Mahallesi’nde park halindeki bir kamyonun yanına yaklaşan kişiler, bagajda bulunan bidonlara depodan mazot çekmeye başladı. Bir bidon dolduran şüpheliler ikinci bidonu doldurmak istedikleri sırada kamyonun sahibini görünce otomobillerini de bırakarak kaçtı. Polis, terk edilen otomobilin kiralık olduğunu belirledi. Hırsızlık Büro Amirliği’ne bağlı ekipler mazot hırsızlığı olayına karışanların Cem B., Cemil B., Ömer E. ve Serkan Ş. olduğunu saptayarak gözaltına aldı.

Eşkâli benziyor
Şüphelilerden Cem B.’nin, Derya Yılmaz’ın olayında verilen eşkale çok benzediğini fark eden ekipler, terk edilen otomobilde tekrar inceleme yaptı. Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü ekipleri, araçta bulunan sigara izmaritlerini toplayarak DNA eşleştirmesi yaptı. Ankara Kriminal Polis Laboratuarı’na gönderilen izmaritteki DNA, travesti cinayetinden sonra evde bulunan sigara izmaritindeki DNA ile eşleşti. Bunun üzerine dört şüphelinin kan örnekleri alındı. Şüphelilerden Cem B.’nin DNA’sının Derya Yılmaz’ın evinde bulunan sigara izmaritindeki ve travesti Yılmaz’ın tırnaklarındaki deriden alınan DNA örnekleriyle aynı olduğu belirlendi.

Evden çaldığı telefonu sattığı bayi tarafından da teşhis edilen Cem B. cinayeti kabul etmedi.
 

Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam