23/02/2010 | Yazar: Kaos GL

İstanbul LGBTT Sivil Toplum Girişimi, EHP'li LGBTT'liler ve Kadın Kapısı üyeleri, Galatasaray Lisesi önünde bir araya geldi, nefret cinayetlerini protesto etti, artan nefret su&cce

Nefret Cinayetlerine Sessiz Kalma! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
İstanbul LGBTT Sivil Toplum Girişimi, EHP'li LGBTT'liler ve Kadın Kapısı üyeleri, Galatasaray Lisesi önünde bir araya geldi, nefret cinayetlerini protesto etti, artan nefret suçları ve cinayetlerine karşı “Sessiz kalma suça ortak olma” çağrısı yaptı.
 
Basın açıklamasında “Gözlerini kapama, kendini saklama, öldürülen kardeşin durma sokağa çık” yazılı pankart açtı.
 
Şevval Kılıç, İstanbul'da geçtiğimiz günlerde boğazı kesilerek öldürülen Aycan'la birlikte son bir haftada cinsel yönelim ve kimlikleri nedeniyle öldürülenlerin sayısının 5'e çıktığını hatırlattı. Kılıç, “Sırada hangi eşcinsel veya transseksüel var bilemiyoruz” diyerek kaygısını dile getirdi, “İçimiz kan ağlıyor. Ama her cinayette öfkemiz de artıyor” dedi.
 
Devletin ölümler karşısındaki suskunluğuni bozmamasına ve önlem almamasına sert tepki gösteren Kılıç, “Yetkililer harekete geçmek için neyi bekliyorlar? Kaç kişinin daha öldürülmesi gerekiyor? Bu hükümet kimin hükümeti? Bu meclis kimin meclisi?” diye sordu. Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nun, yaptıkları başvuruya “somut vaka yok” diyerek olumsuz yanıt verdiğini söyleyen Kılıç, “Sırf eşcinseliz, transseksüeliz diye canımıza kastediliyor, öldürülüyoruz. Adalet arıyor, bulamıyoruz” dedi.
 
Kılıç, devletin katilleri koruduğunu, lezbiyen, gey, biseksüel, travesti, transseksüel bireylere yönelik işlenen suçlarda tahrik indirimi yaparak katilleri suça teşvik ettiğini söyledi. Kılıç, “Biz değişmeyeceğiz, siz alışacaksınız. Katilleri biliyoruz, peşini bırakmayacağız” diye konuştu.
Eyleme Ezilenlerin Sosyalist Partisi İstanbul Sosyalist Kadın Meclisleri ve Emekçi Kadınlar Derneği destek verdi.
 

Etiketler: insan hakları
İstihdam